05.10.2011. / 15:34

Autor: Totalsport

Renault prodao francuskoj Vladi 15.600 električnih automobila

Također, Vlada se obvezala u slijedećih nekoliko godina kupiti oko 25.000 električnih automobila, a sve to ide na ruku Carlosu Ghosnu, čelniku Renault-Nissana koji je izjavio kako će do 2020. godine, električni modeli činiti minimalno 10 posto ukupnog broja prodanih automobila

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaFrancuska Vlada odlučila je kupiti 15.600 električnih automobila od Renaulta i 4.000 od PSA grupacije (Peugeot Citroen).

Prema pisanju Figara, ovo je samo početak okretanja zelenim trendovima, a prioritet prilikom svakog obnavljanja voznog parka državnih administracija imati će domaći proizvođači. Od trenutno kupljenih modela, pošta će dobiti 10 tisuća automobila, a ostatak ostale službe.

Također, Vlada se obvezala u slijedećih nekoliko godina kupiti oko 25.000 električnih automobila, a sve to ide na ruku Carlosu Ghosnu, čelniku Renault-Nissana koji je izjavio kako će do 2020. godine, električni modeli činiti minimalno 10 posto ukupnog broja prodanih automobila.

Vezane vijesti

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Dio čitatelja sigurno se sjeća putovanja na more po ljetnim vrućinama u već kultnim Renault „četvorkama“. Klima uređaja nije bilo, a u auto se jedva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika