05.10.2011. / 15:44

Autor: Totalsport

ATP Peking: Čilić i Ljubičić uspješni u parovima

Naši su tenisači u 1. kolu svladali dvojicu odličnih igrača u parovima, Marka Knowlesa s Bahama i Austrijanca Jürgena Melzera, 6-3, 6-4 nakon 59 minuta igre

Marin Čilić Marin Čilić Najbolji hrvatski tenisači Marin Čilić i Ivan Ljubičić kvalificirali su se u 2. kolo igre parova na ATP 500 turnira u Pekingu.

Naši su tenisači u 1. kolu svladali dvojicu odličnih igrača u parovima, Marka Knowlesa s Bahama i Austrijanca Jürgena Melzera, 6-3, 6-4 nakon 59 minuta igre.

Čilić je trenutno 71. na ATP ljestvici u parovima, što mu je i najbolji plasman u karijeri u toj konkurenciji, a Ljubičić je na 109. mjestu. No, jasno je da su obojica puno bolji igrači parova nego što pokazuje njihov plasman, koji bi bio bolji da nisu orijentirani na pojedinačnu karijeru.

Potvrđuje to i pobjeda protiv Knowlesa, specijalista za parove (nekada prvi, danas 40. igrač svijeta u toj konkurenciji) i Melzera, trenutno devetog igrača svijeta u toj konkurenciji, koji je ove godine sa svojim stalnim partnerom, Nijemcem Philippom Petzschnerom, osvojio tri turnira, među kojima i US Open, dok su njih dvojica lani zajedno slavili u Wimbledonu.

Zanimljivo da je Ljubičić izašao na teren za ovaj meč vrlo brzo nakon što je u pojedinačnoj konkurenciji u tri seta svladao Nijemca Floriana Mayera u osmini finala.

U 2. kolu igre parova će Čilić i Ljubičić igrati protiv 4. nositelja, legendarnih Indijaca Mahesha Bhupathija i Leandera Paesa.

ATP Peking, parovi, 1. kolo:

Čilić / Ljubičić - Knowles / Melzer 6-3, 6-4

Vezane vijesti

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

Osvajanje naslova na ATP turniru u londonskom Queen's Clubu donijelo je najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću povratak u svjetski Top 20, prvi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika