05.10.2011. / 17:10

Autor: Hina

Unuk sjevernokorejskog čelnika ipak u Mostaru

Služba za poslove sa strancima BiH odobrila je izdavanje vize Kim Han Solu, sjevernokorejskom državljaninu koji će pohađati koledž u Mostaru, a za kojega mediji navode da je unuk sjevernokorejskog diktatora Kim Jong Ila, doznaje se u srijedu.

Kim Han SolKim Han SolSlužba za poslove sa strancima BiH odobrila je izdavanje vize Kim Han Solu, sjevernokorejskom državljaninu koji će pohađati koledž u Mostaru, a za kojega mediji navode da je unuk sjevernokorejskog diktatora Kim Jong Ila, doznaje se u srijedu.

"Služba je ocijenila da nema nikakvih zapreka za izdavanje i dala je suglasnost za izdavanje vize Kim Han Solu", potvrdili su iz Službe za odnose sa strancima. Dodali su da je zahtjev za izdavanjem vize temeljito provjeren te da se Kim Han Sol ni njegovi članovi obitelji ne nalaze na bilo kakvim listama Ujedinjenih naroda ili Europske unije kojima se priječi slobodno kretanje.

Iz ove službe nisu mogli potvrditi radi li se o unuku sjevernokorejskog diktatora dodajući samo da je zahtjev za vizom podnio u veleposlanstvu BiH u Pekingu.

Iz Koledža ujedinjenoga svijeta (UWC) su izrazili zadovoljstvo zbog završetka procedure izdavanja vize za šesnaestogodišnjeg Sjevernokorejca i njegova skorog dolaska u Mostar oko kojega se podigla medijska prašina.

Nastava na mostarskome koledžu počela je početkom rujna, a sjevernokorejski državljanin trebao bi u Mostaru provesti dvije godine. Posebno značajnim postignućem iz UWC-ove zaklade smatraju raznolikost studenata koji pohađaju njihove koledže širom svijeta.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
4/6/11

VladSerbia, 06.10.11. 06:23

Mozda je iz Severne Koreje, ali mu je stil potpuno juznokorejski.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika