06.10.2011. / 12:21

Autor: Totalsport

SP u boksu: Hrgović bez medalje, nada za OI ostaje

Svi polufinalisti u superteškoj kategoriji izborili su London. Izborit će olimpijski boksački turnir još dva borca iz četvrtfinala, i to oni koji su izgubili od budućih finalista

Filip HrgovićFilip HrgovićKazahstanac Ivan Dičko pobijedio je hrvatskog boksača u superteškoj kategoriji (+91kg), Filipa Hrgovića, u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u azerbajdžanskom Bakuu.

Dominirao je 21-godišnji Kazahstanac protiv dvije godine mlađeg Hrvata u prvim dvjema rundama dobivši ih 8-3 i 9-4. Hrgović se pokazao spremnijim borcem i preuzeo inicijativu u završnoj dionici borbe, koju je dobio 9-3. Svejedno ja Kazahstanac slavio ukupno na bodove 20-16, te time uništio Hrgovićevu priliku za medalju i osiguranje nastupa na Olimpijskim igrama.

Svi polufinalisti u superteškoj kategoriji izborili su London. Izborit će olimpijski boksački turnir još dva borca iz četvrtfinala, i to oni koji su izgubili od budućih finalista.

Stoga Hrgoviću sada predstoji navijanje za Dička u polufinalnom okršaju. Pobijedi li Kazahstanac, donijet će Hrvatu olimpijsku propusnicu.

Protivnik u polufinalu bit će mu domaći predstavnik Magomedrasul Majidov.

Vezane vijesti

Boks, olimpijske kvalifikacije: Dva Hrvata u četvrtfinalu

Boks, olimpijske kvalifikacije: Dva Hrvata u četvrtfinalu

Hrvatski boksački reprezentativci Marko Čalić u teškoj i Filip Hrgović u superteškoj kategoriji prekidima su izborili četvrtfinale europskih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika