06.10.2011. / 12:48

Autor: Totalsport

CAS poništio IOC-ovo pravilo o olimpijskoj suspenziji zbog dopinga

IOC-ovo se pravilo tako srušilo pri slučaju američkog 400-metraša LeShawna Merritta, olimpijskog pobjednika iz Pekinga 2008. godine, koji bi po postojećem pravilniku morao propustiti Londonske igre premda je već nastupao ove sezone

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaAmerički atletičar LeShawn Merritt moći će nastupiti na Olimpijskim igrama u Londonu iduće godine nakon što je Međunarodni sportski sud (CAS) iz Lausannee poništio pravilo Međunarodnoga olimpijskog odbora (IOC).

Ono je dosad kažnjavalo suspendirane sportaše, koji su dobili najmanje šest mjeseci prisilne pauze zbog dopinškog prekršaja, isključujući ih s prvih idućih Olimpijskih igara.

CAS je to pravilo proglasio ništavnim i neprovedivim zato što predstavlja drugu kaznenu mjeru i ne poklapa se s kodeksom Međunarodne dopinške agencije (WADA).

IOC-ovo se pravilo tako srušilo pri slučaju američkog 400-metraša LeShawna Merritta, olimpijskog pobjednika iz Pekinga 2008. godine, koji bi po postojećem pravilniku morao propustiti Londonske igre premda je već nastupao ove sezone. Na Svjetskom prenstvu u Daeguu osvojio je srebrnu medalju.

Vezane vijesti

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

Američka antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika