06.10.2011. / 13:20

Autor: Totalsport

ATP Peking: Čilić preko Fogninija u četvrtfinale

Hrvatski tenisač ostao je otprilike sat vremena duže na terenu nego što je realno trebao. Naime, Čilić je imao 6-2 i 4-1 protiv Talijana koji se nakon toga uspio vratiti u meč

Marin Čilić Marin Čilić Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale teniskog ATP turnira iz serije 500, koji se ovog tjedna igra u kineskom gradu Pekingu, pobjedom protiv Talijana Fabija Fogninija s 2-1 u setovima.

Hrvatski tenisač ostao je otprilike sat vremena duže na terenu nego što je realno trebao. Naime, Čilić je imao 6-2 i 4-1 protiv Talijana koji se nakon toga uspio vratiti u meč. Čilić je uz tri oduzeta servisa Talijanu lako osvojio prvi set rezultatom 6-2. U istom ritmu krenuo je i u drugu dionicu susreta, te se brzo našao u situaciji da mu nedostaju svega dva gema do plasmana u četvrtzavršnicu. Međutim, nakon vodstva od 4-1, Fognini je nanizao tri gema, te je poravnao na 4-4. Set je otišao u tie-break u kojem se igra Čilića u potpunosti raspala. Fognini je uzeo 13. igru rezultatom 7-1, te je odveo meč u potpuno nepotreban 3. set.

Talijan je poveo s 1-0 zadržavši svoj servis, te je stavio dodatni pritisak na hrvatskog tenisača da dobro započne odlučujući set što je ovaj i učinio. Čilić je vezao tri gema, te nakon što je Talijan zadržao jedan svoj servis, još dva i poveo 5-2 uz servis. No, Talijan je s nekoliko vrhunskih poteza uspio breaknuti Čilića i smanjiti za 5-3, ali je naš tenisač novim, trećim breakom u setu, zaključio set, a ujedno i meč, sa 6-3.

Čilića sada u četvrtfinalu čeka dvoboj protiv boljeg iz susreta Južnoafrikanca Kevina Andersona i Španjolca Alberta Montañesa.

ATP Peking:

Čilić (2) - Fognini 6-2, 6-7(1), 6-3

Tsonga (1) - Zhang 6-3, 6-4

Ferrero - Granollers 6-4, 6-4

Vezane vijesti

ATP Madrid: Čilić uspješan i u paru

ATP Madrid: Čilić uspješan i u paru

Nakon što je pobjedom nad Amerikancem Johnom Isnerom izborio 3. kolo pojedinačne konkurencije Marin Čilić je s Brazilcem Marcelom Melom uspješno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika