06.10.2011. / 15:15

Autor: Nacional.hr

Bildanje homofobije

Neprihvatljivo je da se o ljudskim pravima govori iz pozicije političkog oportunizma - kalkulirajući kako bi se pridobilo što više glasova

Darko Milinović: photo: Dino Stanin/Večernji list (arhiva)Darko Milinović: photo: Dino Stanin/Večernji list (arhiva)Centar za LGBT ravnopravnost u priopćenju odaslanom medijima izrazio je veliku zabrinutost početkom kampanje za nadolazeće izbore. Ističu kako je već u prvim danima kampanje postalo jasno kako su političke stranke odlučile koristiti raspravu o pravima LGBT osoba za svoje pozicioniranje na političkoj skali "lijevo - desno".

Posebno ih je šokirao nastup potpredsjednika Vlade Milinovića na skupu HDZ-a u Gospiću gdje je otvoreno pokazao svoju homofobnost vrijeđajući gej i lezbijske parove.

"Gej brakovi ili lezbijski brakovi, i to u Kukuriku koaliciji potenciraju da će dozvoliti. A mi to nećemo dozvoliti! Ne radi žene nego radi djeteta, jer nerođeno dijete ne može se braniti", rekao je Milinović govoreći o 'svom' Zakonu o umjetnoj oplodnji koji je u javnosti naišao na niz kritika.

"Graditi političku platformu na povredama ljudskih prava je neprihvatljivo ponašanje političara u Republici Hrvatskoj. Također je neprihvatljivo da se o ljudskim pravima lezbijki, gejeva, biseksualnih i transrodnih osoba govori iz pozicije političkog oportunizma - kalkulirajući s ljudskim pravima kako bi se pridobilo što više glasova", ističu iz Centra za LGBT ravnopravnost.

Upravo zbog toga, podsjećaju političare i političarke da je u Hrvatskoj na snazi Zakon o suzbijanju diskriminacije kojega su gotovo jednoglasno usvojili u Sabor te da taj zakon zabranjuje i vrijeđanje, uznemiravanje i poticanje na diskriminaciju po osnovi spolne orijentacije, rodnog identiteta i rodnog izražavanja.

Centar za LGBT ravnopravnost sustavno će promatrati na koji način političke stranke govore o LGBT populaciji, te će koristiti sva zakonska sredstva kako bi se suzbila homofobija u predizbornoj kampanji.

"Ukoliko političke stranke žele ravnopravnost svih građana i građanki u ovoj zemlji, uključujući i LGBT osobe onda umjesto homofobije i transfobije od njih očekujemo da:

  1. ukinu diskriminaciju gej i lezbijskih parova u odnosu na heteroseksualne parove

  2. ukinu diskriminaciju transrodnih osoba u RH

  3. prepoznaju pogubnost homofobije i transfobije i u svoje programe uvrste jasne planove kako će suzbijati iste

  4. zalažu se za sustavnu edukaciju mladih u školama o LGBT pravima", ističu na kraju iz Centra za LGBT ravnopravnost

Vezane vijesti

Zakonima osigurati prava LGBT osoba

Zakonima osigurati prava LGBT osoba

Politička akademija HNS-a organizirala je danas okrugli stol na temu "LGBT prava" na kojemu su se sudionici založili za zaštitu od bilo kakvog oblika… Više

Komentari

registracija
9/1/10

vallone, 06.10.11. 15:34

največi homofobi su upravo oni koji se prepoznaju kao homoseksualci, ali im njihova zaostala okolina ne dopušta iskazivanje svojih iskonskih afiniteta.Kod Milinovića je problem utoliko veči pošto je preružan da bi bio gay, ostaje mu samo bildanje i seruckanje.


registracija
28/4/10

Zvonko, 06.10.11. 16:42

Ako si mucavac, ne možeš biti spiker! Točka!


registracija
4/1/09

miroljubiv, 06.10.11. 19:12

Čega se najviše bojimo,to nas i najviše privlači.homoseksualaca ima u svim strankama,što oženjenih,što vješto prikrivenih,ali bijedno je kad čovjek ne može sebe pogledati u ogledalo kakav doista jest.takvi ljudi zaista nemaju što tražiti na izbornim listama.čak i među desničarima ih ima.opet će pederi glasati za pedere,a biti naguženi oni koji zaista s njihovim pederlukom nemaju ništa.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika