06.10.2011. / 15:24

Autor: Totalsport

MotoGP: Rossi u Japanu slomio prst

Njegov nastup na sljedećoj utrci sezone, Velikoj nagradi Australije 16. ovog mjeseca, ne bi trebao biti upitan

Valentino RossiValentino RossiPri padu malo nakon početka Velike nagrade Japana, 15. utrke Svjetskog prvenstva u motociklizmu u MotoGP-klasi, održane prošle nedjelje na stazi Motegi, Talijan Valentino Rossi ozbiljnije se ozlijedio.

Puknula mu je kost u malom prstu na lijevoj šaci. Zbog toga je, po povratku u domovinu, 32-godišnji Ducatijev vozač morao na tretman u bolnicu, izvijestila je Gazzetta dello Sport. Tamo je deveterostruki svjetski prvak, pri čemu sedmerostruki u kraljevskoj klasi, dobio udlagu.

Njegov nastup na sljedećoj utrci sezone, Velikoj nagradi Australije 16. ovog mjeseca, ne bi trebao biti upitan.

Rossi privodi kraju jednu od najgorih sezona u karijeri. U ukupnom poretku Svjetskog prvenstva drži šesto mjesto, a samo je jednom tijekom sezone, na Velikoj nagradi Francuske, stajao na postolju. Osvojio je tada treće mjesto.

Od svog debija u klasi do 125 ccm 1996 godine, kada je završio sezonu na devetom mjestu, Rossijev je najlošiji rezultat bilo treće mjesto koje je u Moto GP klasi zauzeo u dva navrata: prošle i 2007. godine.

Vezane vijesti

Lorenzo pobijedio i skočio na vrh poretka

Lorenzo pobijedio i skočio na vrh poretka

Španjolac Jorge Lorenzo sjajno je odradio nedjeljnu Veliku nagradu Francuske u Le Mansu, te je drugi put ove sezone pobijedio u Svjetskom prvenstvu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika