06.10.2011. / 16:05

Autor: Totalsport

Otac Waynea Rooneyja uhićen zbog kladiteljskog skandala

Zasad nema naznaka da se za ilegalno klađenje sumnjiči sam engleski reprezentativac

Foto: Ilustracija Foto: Ilustracija Među devetoricom muškaraca lišenih slobode zbog sumnje da su sudjelovali u nezakonitom klađenju na utakmicu škotske Premierlige našao se i otac nogometaša Manchester Uniteda Waynea Rooneyja.

Wayne Rooney sr. (48), koji je sinu nogometašu nadjenuo vlastito ime, uhićen je u četvrtak u vlastitome liverpulskom domu skupa s još sedam sugrađana, potvrdili su lokalni policijski izvori.

Među uhićenima je također i nogometašev 54-godišnji ujak Richie Rooney.

Zasad nema naznaka da se za ilegalno klađenje sumnjiči sam engleski reprezentativac.

Deveti uhićenik je Steve Jennings, 26-godišnji vezni nogometaš škotskog Premierligaša Motherwella, koji je uhićen u svom domu u Glasgowu.

Uhićenja je sprovela Mersisajdska policijska uprava u zajedničkoj operaciji s vlastima koje kontroliraju klađenje na nogometne utakmice.

Istraga se odnosi na utakmicu između Motherwella i Heartsa 14. prosinca prošle godine, potvrdili su iz policije. Jenningsa se sumnjiči da je ciljano izazvao svoje isključenje osam minuta prije kraja utakmice uvrijedivši suca, premda je od ranije imao žuti karton.

Policija barata informacijama da je nekoliko oklada uoči utakmice došlo na opciju crvenog kartona na utakmici. Od toga je jedna internetska došla s novootvorenog online-računa formiranog u Liverpoolu, preko kojeg je uplaćeno 500 funti na spomenutu opciju, tečaja 10.00.

Jennings je u Motherwell stigao 2009. godine iz liverpulskog niželigaša Tranmerea.

Vezane vijesti

Ne šali sa Sir Alexom!

Ne šali sa Sir Alexom!

To će vjerojatno biti jedno od najskupljih pića u životu Waynea Rooneyja. Nogometna zvijezda Manchester Uniteda nije smjela na Staru godinu igrati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika