07.10.2011. / 08:44

Autor: Hina , Nacional.hr

Kosor, Jadranka

Jedini branitelji branitelja!

Kosor je rekla da nitko osim nje i njenih kolega u Vladi nije stao pred hrvatske branitelje i pokušao objasniti da se zaista nešto mora poduzeti

ArhivaArhivaPredsjednica Vlade RH Jadranka Kosor, komentirajući današnju izjavu državnog odvjetnika Mladena Bajića kako je Vladin prijedlog zakona o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše SFRJ, bivše JNA te Republike Srbije štetan jer će se iza njega skrivati ratni zločinci - istaknula je kako to nije točno te kako je zakon o ništetnosti pokušaj da se zaprijeći nepodnošljivo proširenje jurisdikcije jedne države na područje druge.

Premijerka Kosor je borbu protiv ratnih zločinaca usporedila i s onom protiv korupcije, kazavši kako njena Vlada drži da svatko mora odgovarati za ratni zločin te da je i na to prisutna nulta tolerancija.

U vezi s predloženim zakonom kazala je da će Vlada na njega uputiti još jedan amandman, koji bi učvrstio težnju da svatko tko je odgovoran za ratni zločin, za njega i odgovara. Time se otklanjaju bojazni da netko ne bi odgovarao, naglasila je premijerka Kosor odgovarajući na upite novinara nakon večerašnjeg otvaranja 14. Kongresa hotelijera u hotelu Sheraton.

Naglasila je kako je sada puno onih koji imaju različite primjedbe na zakon o ništetnosti, ali da se nitko nije oglašavao u trenutku kada je bio uhićen vukovarski branitelj Tihomir Purda, kada su bili veliki problemi, a hrvatski branitelji uznemireni.

Dodala je da tada nitko osim nje i njenih kolega u Vladi nije stao pred hrvatske branitelje i pokušao objasniti da se zaista nešto mora poduzeti.

Kosor je također rekla kako mnogi koji danas kritiziraju predloženi zakon (o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše SFRJ, bivše JNA te Republike Srbije) nisu, ili ona bar nije čula, izrekli ni jednu riječ kada je donesen zakon u Srbiji kojim se Srbija jurisdikcijom proširila na područje Rebulike Hrvatske.

Dakle, kazala je premijerka Kosor, ovdje je naprosto riječ o činjenici da se više ne može dopustiti ni uznemiravanje branitelja ni destabilizacija Republike Hrvatske.

"Sada je došlo više od 40 optužnica, ne znamo hoće li sutra ili sljedeći mjesec doći još 40 ili stotinu, a među optužnicama su i mnoge prema ljudima koji su već bili osuđivani u Srbiji i više nisu živi", istaknula je predsjednica Vlade RH.

Stoga mi moramo pokušati naći odgovor kako će to jednom prestati. Ovo je naš pokušaj da kažemo - dosta je; jer unatoč tome što Državno odvjetništvo Republike Hrvatske i tužiteljstvo Srbije imaju sporazum, kao i dva ministarstva, opužnice se događaju, rekla je premijerka Kosor.

Važno je u svemu tome istaknuti - ako se netko dokazao punom suradnjom s Haaškim sudom u nastojanju da svi ratni zločinci, bez obzira kako se zvali i koje su nacionalnosti, moraju odgovarati - onda je to Republika Hrvatska, rekla je premijerka Jadranka Kosor.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 07.10.11. 09:57

Jaco, ne trkeljaj, bio sam u ratu u elitnim postrojbama i nisam na nikog digao ruku ako nisam bio na to prisiljen, međutim uvijek je postojalo jadnika koji su se frajerisali, ali nažalost nad nemočnima.
Zato kuš


registracija
14/11/07

laufer, 07.10.11. 10:09

Tko će (o)braniti branitelje od branitelja branitelja?


registracija
30/3/11

das, 07.10.11. 10:26

. zašto Veljko Marić ćami u srbijanskom zatvoru-ako vlada Je radila na takvim optužnicama i uspjela Purdu spasiti...zar sav ovaj cirkus radi izbora?


registracija
5/3/10

starimudrac, 07.10.11. 10:28

mokra sam kao miš, ali neću odustati!


registracija
31/1/10

STTony, 07.10.11. 10:33

"Kosor je također rekla kako mnogi koji danas kritiziraju predloženi zakon nisu, ili ona bar nije čula, izrekli ni jednu riječ kada je donesen zakon u Srbiji kojim se Srbija jurisdikcijom proširila na područje Rebulike Hrvatske."

A što si ti bila rekla tuko, nitko ni tebe nije čuo?


registracija
2/4/10

Njofra, 07.10.11. 10:39

"Kosor je također rekla kako mnogi koji danas kritiziraju predloženi zakon ... ... nisu, ili ona bar nije čula, izrekli ni jednu riječ kada je donesen zakon u Srbiji kojim se Srbija jurisdikcijom proširila na područje Rebulike Hrvatske."
Taj zakon Srbija je donijela 2003. godine! Pokušajmo se sjetiti koja je stranka bila na vlasti u Hrvatskoj od 2003. do 2011. godine i u tih 8 - OSAM!!! dugih godina nije ništa niti poduzela nego se toga sjetila dva mjeseca prije izbora. Moglo se to i siječnju kada je uhiće Purda.


registracija
25/10/10

cuma, 07.10.11. 11:02

Ma koji branitelji branitelja, to su branitelji lažnih Kradezeovih branitelja, zločinaca, ratnih profitera, najvećeg društvenog smeća,,,,,pravi branitelji nikada nisu ni bili predmetom bavljenja HDZ-a,,ili jesu, kad im je trebalo uskratiti temeljna ljudska prava, prava na rad, na zasluženu mirovinu, ili nerjetko i socijalnu skrb. Zato i govorimo o Đakići kao predsjedniku SUBNOR-a,,jer je to ipak na kraju partijska organizcija podobnih hrvatskih branitelja!


registracija
17/12/10

zmaj, 07.10.11. 11:04

Poserem jedan dobar mlaz vode, onaj poslije subote što bude, nedjeljni, na nju, na njene "branitelje", na njene umirovljenike od 25 g. pa na dalje!


registracija
3/12/10

gordanMM, 07.10.11. 11:38

Ratna profiterka o braniteljima...
Mislim stvarno, ovo je kao da kriminalci govore o uspjehu u biznisu, ili preljubnici o Isusu ili izludjeli kokainski ovisnici o zdravim aspektima sporta.


registracija
7/10/11

Hera, 07.10.11. 12:12

ma koji branitelji, zar nije sramotno da su ljudi od 25 godina već bili umirovljeni, umjesto da su im se osigurala radna mjesta (ako već nisu mogli raditi poslije ratai stresa stari posao, da im se nije pružila mogućnost za nešto drugo) to bi bila prava briga za branitelje a ne da ne rade ništa i primaju mirovine,, a i Jaca brošarica je prije rata bila obična novinarka , a vidi gdje je dogurala?!?!?!? Zar to isto nije ratno profitersto tim više što ju Narod nije izabrao nego ju je nametnuo njen prijatelj Sanader


registracija
9/5/10

lolobrigita, 07.10.11. 12:14

Meni je tuka najdraža kad se,pametnica,uhvati dijeliti lekcije pravnicima,ekonomistima,vojnicima.
Nema što ona ne razumije i u što se ne dira.
Osim kad treba nešto razumjeti i potpisati.


registracija
24/7/11

mrvek, 07.10.11. 12:32

JACO VRATI STAN!!! DROBAC TE SVAKU NOĆ PROMATRA KRAJ KREVETA.


registracija
30/12/10

putusvemir, 07.10.11. 13:29

Braniteljica branitelja mogla bi nešto reči i o tome da se je nedavno grlila i ljubila sa Merkelicom, što znači (po njenoj priči o crvenima) da ona sa Merkelicom hoće stvoriti fašističku Hrvatsku. I kako to da joj je jedini program kakanje o novoj Jugi, pa možda nam iza leđa stvara novu arijevsko-njemačko- fašističku hrvatsku. Ma ta je baba prolupala stoposto, Bože gdje si? Ako je u Hrvatskoj tako puno vjernika zašto nam ne pomogneš da se rješimo jedne klimaterične babe koja je na nekim preparatima.


registracija
26/11/09

CH2710, 07.10.11. 13:30

Nemojmo tako o Kosorici... ona jadna jako teško radi, ulaže jako velike napore da nešto razumije... itd... ukratko...

SRAMOTA... i totalna narcistička napuhanost...!!!...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika