07.10.2011. / 10:25

Autor: Hina , Nacional.hr

32 leša pronađena u Meksiku

Strašno otkriće dogodilo se dva dana pošto je meksička vlada objavila da je rasporedila specijalne redarstvene i vojne snage u državi Veracruzu, koja se proteže duž Meksičkog zaljeva, gdje su se zadnjih mjeseci proširili sukobi između narkobandi

ArhivaArhivaTrideset i dva leša pronađena su u četvrtak u Meksiku, u trima kućama u Veracruzu i okolici, na jugoistoku zemlje, priopćilo je meksičko ministarstvo pomorstva.

"Savezna vlada pronašla je 32 tijela u trima kućama u gradskoj zoni Puerta de Veracruz - Boca del Rio", priopćile su pomorske službe.

Strašno otkriće dogodilo se dva dana pošto je meksička vlada objavila da je rasporedila specijalne redarstvene i vojne snage u državi Veracruzu, koja se proteže duž Meksičkog zaljeva, gdje su se zadnjih mjeseci proširili sukobi između narkobandi.

Prije tri tjedna pronađeno je 35 tijela u Boca del Riju, u dvama kamionetima ispred jednog hotela.

Nekoliko dana ranije, odgovornost za taj pokolj preuzela je paravojna skupina Mata Zetas koja se predstavlja kao saveznica vlasti i tvrdi da se želi obračunati s kartelom Zetas koji se prije nekoliko mjeseci učvrstio u toj državi.

Više od 44 tisuće ljudi ubijeno u nasilju povezanom s drogom otkako je predsjednik Felipe Calderon pokrenuo vojnu kampanju za uništenje moćnih meksičkih narkokartela krajem 2006. godine.

Vezane vijesti

Nismo došli po pouke iz demokracije

Nismo došli po pouke iz demokracije

Europljani nisu došli na summit G20 u Los Cabos u Meksiku da bi dobivali pouke iz demokracije, rekao je u ponedjeljak novinarima predsjednik Europske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika