07.10.2011. / 10:39

Autor: Nacional.hr

DIP presudio

Nema više 'Kukuriku koalicije'

DIP je podsjetio kako su već donosili slične odluke, zabranivši 1999. Hrvatskoj krćanskoj demokratskoj uniji naziv "Demokršćani", dok su dvije godine prije na lokalnim izborima zabranili naziv liste "Matulji 2000"

Foto: Pixsell (arhiva)Foto: Pixsell (arhiva)Državno izborno povjerenstvo obavijestio je oporbene stranke okupljene oko SDP-a kako na izbore neće moći izaći pod nazivom 'Kukuriku koalicija'.

SDP je naime od DIP-u zatražio mišljenje o tome može li naziv koalicije stranaka kojoj su na čelu glasiti: 'Kukuriku koalicija: SDP, HNS, IDS, HSU'. "Kandidacijska lista, na način na koji se vi naveli u svom upitu, u svom nazivu sadrži naziv koalicije 'Kukuriku koalicija' koji naziv ne predviđa odredba čl. 22 st. 4 Zakona o izborima", navodi se u odluci DIP-a, odakle napominju da "Kukuriku koalicija" ne predstavlja puni naziv političkih stranaka niti skraćenicu tog naziva.

DIP je podsjetio kako su već donosili slične odluke; 1999. zabranili su Hrvatskoj krćanskoj demokratskoj uniji naziv "Demokršćani", dok su dvije godine prije na lokalnim izborima zabranili naziv liste "Matulji 2000".

Vezane vijesti

Rasprodaja i u nacionalnim parkovima

Rasprodaja i u nacionalnim parkovima

U sklopu nove politike upravljanja nacionalnim parkovima i parkovima prirode potiho se priprema i nova privatizacija. Ministarstvo zaštite okoliša i… Više

Komentari

registracija
20/5/09

BXLCRO, 07.10.11. 12:47

Pa sta sad ce se zato sabotirati!? A lista SDP-HNS-IDS-HSU- isto NE? Medijsko sitnicarenje! Sto drugo?


registracija
2/6/11

stereo, 07.10.11. 13:15

Pa more biti : IMV, DKW, BMW, FAP, TAM, SIM, MIG, MAG, TIG, EPP, EBW, REL

ma ima kombinacija pun kufer


registracija
22/9/09

oidipci, 08.10.11. 11:43

Ja predlažem da se vrate svom povijesnom imenu: KPJ.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika