07.10.2011. / 11:07

Autor: Ivan Pandžić

Milan u kampanji

Stijena ide delati u Sabor

Niti njegovi najbliži suradnici, barem tako tvrde, nisu znali kada će Bandić obznaniti da kreće na izbore. Sve je držano u najstrožoj tajnosti kako bi se izazvao šok i interes medija

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas kreće u kampanju za parlamentarne izbore. Mediji su primili službeni poziv na njegovu tiskovnu konferenciju danas u 12:15 na jezeru Bundek pod nazivom "Ususret izborima za Hrvatski sabor". Kao i za predsjedničke izbore, kada je kandidaturu tajio do zadnjeg trena, a onda večer prije posla poziv novinarima da s njim trče na vrh Medvednice, sada je bio jednako konspirativan.

Mail s pozivom je poslan s adrese milan.bandic@yahoo.com, a ne preko službenih tijela grada. Zbog toga je bilo sumnjivo je li to uopće Milan Bandić, ali su njegovi suradnici potvrdili Nacionalu da će u to vrijeme biti na Bundeku.

Nakon uređenja Sljemena s kojeg je krenuo u predsjedničku kampanju, Bundek mu je drugo najdraže mjesto jer je od tog zapuštenog jezera napravio novo izletište Zagrepčana za 120 milijuna kuna. Niti njegovi najbliži suradnici, barem tako tvrde, nisu znali kada će Bandić obznaniti da kreće na izbore. Sve je držano u najstrožoj tajnosti kako bi se izazvao šok i interes medija.

Prije konferencije za novinstvo, Bandić je gostovao na Radiju 101, gdje je rekao da će se kandidirati za Sabor s nezavisnom listom koju je nazvao "Stijena".

"To ime označava čvrstinu, dosljednost i postojanost", rekao je Bandić. Poručio je i da će oko sebe okupiti kompetentne ljude.

"Spreman sam zasukati rukave, pljunuti u šake i zaorati brazdu i zagaziti u blato", rekao je Bandić.

Kao rijetko dosad, Bandić se pojavio bez pratnje suradnika. Tko će bit na njegovoj izbornoj listi koju je nazvao Stijena i u kojim izbornim jedinicama će pokušati osvojiti mandate za Sabor, nije htio otkriti. Program je također najavio za "uskoro", a kao i obično dao je samo uopćene naznake i izrekao parole koje se nisu uopće promjenile od predsjedničkih izbora.

"Ne vidim na horizontu nekoga tko može bolje raditi od mene. Spreman sam orati u središtu ljuskih problema 16 sati dnevno. Idem na čelu rada i radnika, umirovljenika, nezaposlenih i mladih " rekao je Bandić.

Smatra da bez njegove liste nitko neće moći sastaviti stabilnu i kvalitetnu Vladu, a na pitanje o eventualnim koalicijama s dva bloka poručio je "da sam to htio, ne bih išao sa svojom listom". Hoće li s nekim nezavisnim listama poput one Željka Keruma ili manjih stranaka poput HSS-a? Bandić je kratko odgovorio: "svima želim puno sreće, a sebi malo više".

Kako za razliku od predsjedničkih izbora, na parlametnarnim više od jedne osobe znače i suradnici koje planira dovesti u Sabor, Bandić je rekao da će njegova lista ponuditi "mladost, kompetentnost, sigurnost i zajedništvo". Bandić smatra da se dokazao na izborima za gradonačelnika četiri puta i tri puta osvojivši saborske mandate, a "sada želi graditi Hrvatsku kao što je gradio Zagreb".

Zagrebački gradonačelnik inače ne može obavljati i funkciju saborskog zastupnika i gradonačelnika, pa, ukoliko ga ne smjene na referendumu, Bandić planira ostati na mjestu gradonačelnika. Bandić nije htio otkriti zašto je baš današnji dan izabrao za objavu svoje kandidature, ali je sazvao tiskovnu konferenciju na otvorenome dok je vani pljuštala kiša. "Vrijeme je još mila majka kakvo je stanje u Hrvatskoj. Ja mogu ponuditi bolji život" rekao je Bandić uz opasku da se sve glavne stranke već bore za svoje fotelje, a on nudi rad.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

registracija
3/12/10

gordanMM, 07.10.11. 11:29

Može se udružiti sa Kerumom u Hrvatsku demagošku zajednicu


registracija
24/3/10

bagsy, 07.10.11. 12:13

Evo,baš sam nemalo iznenađen time što milan oće u sabor,i uvređen isto,oće kamen('stijena') u sabor,pun sabor kamenja,godinama


registracija
24/7/11

mrvek, 07.10.11. 12:29

gordane prije bi se možda trebala zvati Hrvatska elokventna skupina.


registracija
7/7/11

gadovi, 07.10.11. 12:57

Neki ljudi baš nemaju kompasa
tako i naš Milan, točnije BALJEZGAN


registracija
30/9/09

davor12345, 07.10.11. 13:29

Živio Milan Bandić, čovik koji hoda kroz blato!


registracija
30/9/09

davor12345, 07.10.11. 13:31

Nositelj sviće od metar i po, neprikosnoveni borac za izgradnju najlipšeg WC-a na svitu, čovik koji svako jutro trči po snigu i vrućini i nosi cipale br. 42 ( i tenisice), čovik potomaka sinova i kćeri sunca i kamena! Žvijaaaaaaaaa!


registracija
30/9/09

davor12345, 07.10.11. 13:31

Još san zaboravija, čovik koji prti snig u bićvaman!


registracija
12/12/10

hazl113, 07.10.11. 13:35

Kaj je Bandiću. Frka, pa tražiš utočišće u Saboru. Kao prvo ako misliš da ćeš kao Saborski zastupnik imati imunitet od Remetinca...., varaš se. Ako pak želiš osigurati povlaštenu mirovinu, niš od toga, jer će ponovo parlamentarni izbori biti poslije primanja RH u EU, pa nećeš imati jedan puni mandat u Saboru. U svakom slučaju kasniš, a plus toga čujem da ćeš uskoro dobit narukvice na obje ruke povezane klancem. Jedva čekam taj dan.


registracija
30/9/09

davor12345, 07.10.11. 13:36

Ima li šta lipše od njega u saboru! Jeben ga ja ako nije lipši od Đakića!


registracija
7/4/11

ivanovac, 07.10.11. 14:20

Prije svega treba ga zatvoriti zbog rasipanja novca građana Zagreba i zbog onih silnih prijava od kojih nijedna nije riješena, DORH i USKOK što čekate.
Par narukvica će mu u svakom slučajju više odgovarati nego njegove "ćukice" koje je nabavio od smuljane love.
Opet lupeta gluposti, mislim da nema šanse da namakvi lakrdijaši ponovno sjede u Saboru a dobiti će nakon izbora i nogu iz Zagreba, i biti će samo bivši gradonačelnik.


registracija
24/7/11

mrvek, 07.10.11. 14:26

On će izjebati KRADEZE u BiH. Uzet će im sve kao na predsjedničkim izborima. To me veseli. Nadam se samo da neće koalirati baš s lopovima.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 07.10.11. 17:20

Zašto Stijena,bolje Matun.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 07.10.11. 17:29

samozaljubljena, neobrazovana seljacina koja se ocajno zeli prikazati uspijesnom. Vrhunski majstor politicke doktrine: ja tebi rodo ti meni rodo. Po obrazovanju profesor ONO i DSZ s politoloskog fakulteta. Dali nam to moze osigurati napredak u 21 stoljecu.


registracija
15/8/09

vergilia, 07.10.11. 17:53

Svi koji će biti na listama prvo bi trebali proći psiho test - napunilo bi se Vrapče luđacima!


registracija
4/1/09

miroljubiv, 08.10.11. 10:04

Kamenjara i ljudi-poskoka je posvuda,nije blesav naš Mile,Sabor mu je trenutačno sklonište,dok ne smisle on i majstor Ivo kako da razjebu situaciju svima,da nas više ne sastave ni majstori iz CSI-ja.svaki Hrvat ima svoju stranku,zna crkva i političari,tamo gdje je budala,od takvih se najduže parazitira.očekujem od dečkiju iz Leta 3 da posude Miletu kamenu statuu penisa kako bi sve došlo na pravo mjesto.


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 08.10.11. 14:21

Gospodina osobno ne poznam i nemam razloga za ga uvrijedit a ovdje na fotki mi izgleda ful simpa, medutim istini za volju kroz sve nabore na odijelu lako se da vidjeti da su mu sposobnosti i inteligencija to sto se moze vidjet, to kako zraci zapravo. E sad, ukusi su razliciti, zar ne?


registracija
22/3/11

vferari, 25.10.11. 14:45

Pot cijenu opstanka u stranci ušao je u kampanju za predsjednika zamislirte ga umajesto Josipovića grozno isto tako će proći i na ovim izborima. Sada računa na mjesto u saboru jer gradonačelšto mu izmiče.Bandić je karijerista i nemože zamisliti da jednoga dana bude običan hrvatski građanin iz hercegovine.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika