07.10.2011. / 14:15

Autor: Nacional.hr

Povučen zahtjev za stečaj HGspota

Suština tog programa je da svi veliki vjerovnici pretvore potraživanja u dionice čime tvrtka dobiva financijsku sigurnost za nastavak poslovanja, rekao je Lončaro programu restrukturiranja

Saša LončarSaša LončarMicroline d.o.o. jučer je povukao zahtjev za stečaj koji je predao prema HGspot d.d. na Trgovačkom sudu u Sisku, priopćili su danas iz Hgspot-a.

Poručuju kako je taj potez logičan nastavak na brojne aktivnosti koje Uprava i zaposlenici HGspot-a poduzimaju kako bi trajno i pozitivno riješili budućnost te tvrtke. U zadnjih mjesec-dva dana HGspot uspio je uspješno pokrenuti rad trgovina u Zagrebu, Splitu i Vinkovcima i uspostavio je dobre odnose sa svim IT dobavljačima na tržištu koji HGspotu poklonili povjerenje. Paralelno, uspješno se rješavaju i odnosi s vjerovnicima.

„Jučer je na sudu u povučen zahtjev za stečaj od strane Microlinea d.o.o. prema HGspot d.d. To je logičan rezultat rada nove Uprave u proteklom periodu u kojem su dobavljači i nova uprava te ostali vjerovnici postigli visok stupanj razumijevanja da tvrtka ide u restrukturiranje", istaknuo je predsjednik Uprave HGspot Saša Lončar.

Tako je potpisan Stand Still sporazum s većim dijelom vjerovnika, a očekuje se u skorijem roku i potpisivanje takvog dokumenta s preostalim vjerovnicima. Dodatni poticaj osiguravaju dobri rezultati ostvareni u prodaji od ponovnog otvaranja trgovina. U sljedećem periodu očekuje se daljnje jačanje pozicije na tržištu i povratak na udio koji je HGspot prije krize imao.

"Do sada je bilo nekih zadrški kod manjeg dijela financijskih vjerovnika jer nisu bili sigurni u razvoj događaja oko predloženog stečaja, budući da je ta neizvjesnost sada otpala nema razloga da se stand still te proces restrukturiranja ne provede. Ovih dana očekujem potpise zadnjih vjerovnika tj. PBZ-a, Erste-a te Raiffeisena koji su pismeno potvrdili da će potpisati. Protekli period je pokazao da je sadašnja uprava tvrtke u mogućnosti zadržati poslovanje i u vrlo teškim uvjetima što je dalo poticaja svim stranama da prihvate program koji smo ja i KPMG-a pripremili. Suština tog programa je da svi veliki vjerovnici pretvore potraživanja u dionice čime tvrtka dobiva financijsku sigurnost za nastavak poslovanja", dodao je Lončar.

"Kao nova Uprava pristupio sam na način da sam svim vjerovnicima do kraja otvoreno prezentirao stanje i time skupa sa dosadašnjim rezultatima dobio njihovo povjerenje koje prethodna Uprava nije uspjela dobiti a zbog čega je i došlo do blokade računa i prijedloga stečaja", istaknuo je Lončar na kraju.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika