07.10.2011. / 15:04

Autor: Hina

Raspisan natječaj za glavne urednike HTV-a i HR-a

Programsko vijeće HRT-a odlučilo je danas raspisati natječaj za imenovanje glavnih urednika Hrvatske televizije i Hrvatskog radija.

Nada Zgrabljić Rotar (Foto:Petar Glebov/PIXSELL)Nada Zgrabljić Rotar (Foto:Petar Glebov/PIXSELL)Programsko vijeće HRT-a odlučilo je danas raspisati natječaj za imenovanje glavnih urednika Hrvatske televizije i Hrvatskog radija.

Natječaj će najvjerojatnije biti objavljen u srijedu, a bit će otvoren 21 dan.

Programsko vijeće glavne bi urednike HTV-a i HR-a trebalo imenovati na prijedlog uprave i uz pribavljeno mišljenje urednika i novinara te drugog osoblja koje kreativno sudjeluje u stvaranju programa.

Postupak izbora novih glavnih urednika provodi se prvi put po novom Zakonu o HRT-u, a pokrenut je pošto su nedavno izabrani članovi Uprave HRT-a.

Vezano uz dvojbe trebali se Programsko vijeće baviti programskom shemom, predsjednica tog vijeća Nada Zgrabljić-Rotar izvijestila je kako su bili na sastanku u Ministarstvu kulture te da im je rečeno da se programska shema smatra vrstom programskog plana koji se obvezno mora dostaviti vijeću.

Objasnila je da su naslovi emisija i njihovo trajanje u ovlasti glavnih urednika, ali Programsko vijeće mora plan dobiti na znanje kako bi moglo učinkovito pratiti provedbu programa.

"Mi ne smijemo razgovarati o programskim sadržajima", nego o tome koliko su javni sadržaji zastupljeni prema ugovoru i zadovoljavaju li oni javne potrebe, rekla je Zgrabljić-Rotar.

Vijeće je od obnašatelja dužnosti glavnih urednika HTV-a i HR-a zatražilo da do 15. studenoga dostave programski plan za 2012. kako bi na temelju toga mogli raspravljati o financijskom planu.

Vijeće je prihvatilo izvješće o pritužbama i prijedlozima korisnika usluga HRT-a te se složilo s prijedlogom da se mogu organizirati i tematske sjednice.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika