07.10.2011. / 16:26

Autor: Hina

Novim mjerama spriječiti izgrede huligana na utakmicama

Predsjednik vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić u petak se pridružio ocjenama onih koji drže kako su izgredi koji su se u Sarajevu zbili u četvrtak uoči odigravanja prijateljske utakmice nogometnih klubova "Željezničara" i "Hajduka" imali političku pozadinu te je istaknuo potrebu da se i u BiH posebnim mjerama napokon spriječi sve učestalije nasilje na stadionima.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPredsjednik vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić u petak se pridružio ocjenama onih koji drže kako su izgredi koji su se u Sarajevu zbili u četvrtak uoči odigravanja prijateljske utakmice nogometnih klubova "Željezničara" i "Hajduka" imali političku pozadinu te je istaknuo potrebu da se i u BiH posebnim mjerama napokon spriječi sve učestalije nasilje na stadionima.

Nikšić je novinarima u Sarajevu kazao kako drži da se navijačima u Sarajevu manipuliralo te da su oni iskorišteni za svrhe koje nemaju veze sa sportom.

"Spadam u red onih koji se sjećaju nekog sličnog scenarija prije dvadesetak godina u našoj bivšoj državi kada su se navijačke skupine koristile u druge svrhe", kazao je SDP-ov premijer Nikšić.

Sličnu ocjenu je nakon izgreda u Sarajevu iznio i Ivica Osim, legendarni bivši nogometaš i trener koji je bio izbornikom nogometne vrste bivše države uoči raspada SFRJ. On je podsjetio i na nedavne teške izgrede navijača u Banjoj Luci i Mostaru.

Federalni premijer Nikšić upozorio je kako je u sadašnjim okolnostima samo pitanje dana kada će netko smrtno stradati u nekim novim sličnim izgredima. Kazao je kako će stoga već idući tjedan tražiti sastanak s čelnicima Nogometnog saveza BiH s ciljem da se na državnoj razini pokuša naći rješenje za sprječavanje navijačkih izgreda.

"Ne bude li to moguće", kazao je Nikšić, "poduzet ćemo sve da uvedemo red barem u Federaciji BiH".

Sarajevska je policija u petak potvrdila kako su huligani, osim što su ozlijedili deset osoba, počinili i znatnu materijalnu štetu.

Prema policijskim izvorima, u okolici stadiona "Grbavica" oštećeno je četrnaest vozila od čega ih je devet bilo s hrvatskim registracijskim oznakama.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika