07.10.2011. / 16:50

Autor: Nacional.hr

Video: 'Gase se Simpsoni'

Popularni žuti crtani likovi više nisu tako profitabilni kao nekad

Obitelj Simpson (Wikipedia)Obitelj Simpson (Wikipedia)Čelni ljudi televizijske kuće Fox odlučili su kako se animirana serija 'Simpsoni' ukida nakon sljedeće sezone.

Trenutno se vode pregovori s glumcima, koji su posudili svoje glasove crtanim likovima, oko smanjenja honorara. U slučaju da glumci i pristanu na manje plaće, serija neće dobiti nove nastavke. "Smanjenje plaće koje smo predložili glumcima u skladu je sa smanjenjem plaća ostalim ljudima koji rade na seriji. Ovdje se ne radi o tome da samo glumci osjećaju krizu. Glumačka postava je jedan dio šoua koji će biti sveden na završnu sezonu", rekao je jedan od čelnika Foxa.

Producenti su navodno već pristali na smanjenje, a ukoliko glumci pristanu na 45 posto smanjenje plaće, show se nastavlja još samo jednu sezonu. Fox želi smanjiti troškove epizoda za 25 do 30 posto, izdano je i priopćenje u kojem najavljuje da 'ne može proizvoditi nove sezone po sadašnjem financijskom modelu'. Popularni žuti crtani likovi više nisu tako profitabilni kao nekad.

'Simpsoni' su sa svojom 22. sezonom najdugovječnija i najpopularnija tv-serija. Počela se emitirati 1989. godine, a osvojila je mnoštvo nagrada uključujući 27 Emmyja i 27 Annie Awards. Obitelj Simpson dobila je početkom 2000. godine svoju zvijezdu na holivudskoj 'Stazi slavnih'.

Vezane vijesti

Prosječna plaća za ožujak 5 499 kuna

Prosječna plaća za ožujak 5 499 kuna

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak ove godine iznosi 5 499 kuna, izvještava HRT. To je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika