07.10.2011. / 18:03

Autor: Hina

Christie's u Londonu izlaže najskuplje umjetnine

Aukcijska kuća Christie's izložit će u Londonu neke od najskupljih umjetnina koje će se naći na dražbi u New Yorku, među njima Degasovu skulpturu vrijednu 35 milijuna dolara i Lichensteinovu sliku procijenjenu na 45 milijuna dolara.

Poznata Degasova skulptura (Foto: Wikipedia)Poznata Degasova skulptura (Foto: Wikipedia)Aukcijska kuća Christie's izložit će u Londonu neke od najskupljih umjetnina koje će se naći na dražbi u New Yorku, među njima Degasovu skulpturu vrijednu 35 milijuna dolara i Lichensteinovu sliku procijenjenu na 45 milijuna dolara.

Cijene potvrđuju uvjerenje aukcijskih kuća i trgovaca umjetninama da najvrednije umjetnine koja rijetko dolaze na tržište postižu rekordne cijene, unatoč globalnoj gospodarskoj krizi.

"Mala četrnaestogodišnja plesačica" Edgara Degasa jedna je od najprepoznatljivijih skuptura na svijetu, a ona koja će se naći na dražbi u New Yorku 1. studenoga jedna je od samo deset koje su još u privatnim rukama.

Slika Roya Lichensteina iz 1961. "I Can See the Whole Room!...and There's Nobody in It" procijenjena je na 25 do 35 milijuna dolara i smatra se jednim od kamelja temeljaca u povijesti pop arta.

Ta dva remek djela, zajedno s radovima Andyja Warhola i Gerharda Richtera koja će također biti ponuđena na prodaju u New Yorku, bit će od 9. do 14. listopada izložena u obnovljenoj galeriji Christie'sa u središtu Londona.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika