07.10.2011. / 18:14

Autor: Hina

Medvedev sirijskim čelnicima: Provedite reforme ili idite

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u petak je izjavio da bi sirijski čelnici trebali odstupiti sa svojih položaja ako ne mogu provesti reforme no upozorio je i Zapad da ne pokušava svrgnuti predsjednika Bašara al-Asada.

Dmitrij MedvedevDmitrij MedvedevRuski predsjednik Dmitrij Medvedev u petak je izjavio da bi sirijski čelnici trebali odstupiti sa svojih položaja ako ne mogu provesti reforme no upozorio je i Zapad da ne pokušava svrgnuti predsjednika Bašara al-Asada.

Čini se da Medvedevljeve izjave za cilj imaju potaknuti Asada na kompromis i popraviti sliku Rusije nakon što je blokirala nacrt rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a koji je osuđivao grubi obračun sirijskih vlasti s prodemokratskim prosvjednicima. On je također rekao da se Rusija protivi tomu da Zapad određuje promjene u Siriji.

"Koristimo naše kanale i aktivno surađujemo sa sirijskim čelništvom, tražimo da sirijsko čelništvo aktivno provodi nužne reforme", prenijela je agencija RIA riječi Medvedeva njegovom predsjedničkom Vijeću sigurnosti.

"Ako sirijsko čelništvo nije sposobno voditi takve reforme morat će otići no ta se odluka ne smije donijeti u NATO-u ili određenim europskim državama. Nju treba donijeti sirijski narod i sirijsko čelništvo", rekao je ruski predsjednik.

Vezane vijesti

Asad: Rat protiv Sirije vodi se iz inozemstva

Asad: Rat protiv Sirije vodi se iz inozemstva

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad u nedjelju je u govoru pred novim sazivom parlamenta izjavio da se njegova zemlja suočava s ratom koji se vodi iz… Više

Komentari

registracija
4/4/11

Bluebird, 07.10.11. 19:42

Medo je u pravu! Zamjeniti Asada za NATO nije nista bolje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika