07.10.2011. / 19:41

Autor: Hina

Za Dan neovisnosti

Nakon 20 godina državnosti, pred nama su novi izazovi

U prigodi obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske, 8. listopada, predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je čestitku svim građanima Republike Hrvatske.

Ivo JosipovićIvo JosipovićU prigodi obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske, 8. listopada, predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je čestitku svim građanima Republike Hrvatske.

„S ponosom se sjećamo dana 8. listopada 1991. kada je Republika Hrvatska proglasila svoju neovisnost. Tom odlukom naša je država stvorila trajan temelj za slobodan razvoj za sve svoje građane.

Uskoro međunarodno priznata, Hrvatska je postala odgovoran sudionik međunarodnih odnosa, članica UN-a i brojnih drugih međunarodnih organizacija. Dan našeg osamostaljenja proslavili smo pod teretom agresije i djelomične okupacije. Hrvatski su branitelji u pravednom i obrambenom Domovinskom ratu očuvali našu slobodu i neovisnost. Njihovo junaštvo i spremnost na žrtvu razlog su naše trajne zahvalnosti i poštovanja", navodi predsjednik Josipović.

U svojoj čestitci također podsjeća kako je "dvadeseta godišnjica osamostaljenja naše Domovine prigoda da se sjetimo svih naših heroja koji su u našu slobodu uložili svoje živote i zdravlje, svoja znanja i sposobnosti, hrabrost i poštenje. U protekla dva desetljeća naša je Hrvatska, unatoč brojnim teškoćama i pogreškama, ostvarila zapažen razvoj i napredak. Članstvo u NATO savezu i završetak pregovora o članstvu u Europskoj uniji ponajbolje svjedoče o tome.

Nakon dvadeset godina naše državnosti, pred nama su novi izazovi. Hrvatsku moramo izgraditi kao suvremenu i uspješnu europsku državu mira, slobode, demokracije i ljudskih prava. Solidarnost i pravda te snažan gospodarski razvoj pretpostavke su našeg uspjeha. Svi naši građani, posebno oni koji obnašaju odgovorne dužnosti imaju obavezu i čast da predanim radom grade takvu europsku Hrvatsku i promiču nacionalne interese naše Domovine.

Svim našim građanima s ponosom i radošću čestitam Dan neovisnosti i dvadesetu godinu naše samostalnosti!“, navodi predsjednik Josipović u čestitci u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 07.10.11. 23:03

Ne promijeni li se politika,a po svemu sudeći ni neće,sva prolivena krv će vapiti za hrvatskom slobodom.Niti smo suvereni niti smo slobodni.Ni po jednoj teoriji o državama,slobodama i demokracijama.Sve je obmana isključivo sa namjerom ustrajavanja na učvršćivanju neokapitalizma iliti neoliberalnog kapitalizma.Kuću treba srušiti i udariti nove zdrave temelje.Bez toga nikada Hrvatska neće potvrditi svoju moralnu veličinu i vrijednost svojega naroda.NIKADA !!!


registracija
21/2/11

skyway, 08.10.11. 01:37

@fluid, lijepo ste to rekli i s vama se uvjek mogu suglasiti. Doduse, u zadnje vrijeme sam bio malo dalje od ovog portala, ali vi ste ostali tu gdje jeste i to je dobro radi zdravih impulsa na ovoj stranici, pa je onda i morbidnosti manje.
A sto se tice nase svakodnevice, mislim da iz korjena i to na svim razinama mora doci do promjene, inace mrka kapa. Bas zbog toga bi bilo dobro da HDZ ostane i unisti sve do kraja i pokrade ako je jos ista ostalo, te da se krene iz pepela. Kako ono kaze stara istocnjacka mudrost: "Ako zrno psenice bacimo u zemlju, ono ostane ili umre; ako pak umre mnogo roda rodi."
Zivjeli!


registracija
11/1/10

fluid, 08.10.11. 02:01

skyway@. Pozdrav i tebi.Ma ja sam svoje odživio i ne očekujem više kako ću uspjeti živjeti sanjanu Hrvatsku.Ali kada vidim svoju djecu,unučad ,kao i sve ostale mlade koje čeka tako tmurna budućnost zbog ovih pokvarenjaka koji kao skakavci sve uništavaju pred sobom,tada se pitam kako je moguće da sam nasjeo takvoj laži o stvaranju časne ,poštene i za sve jednake Hrvatske.!?Izigrani smo,prevareni i osramoćeni ali smo ujedno i buduće generacije svoje djece uništili dajući u ruke zlotvorima sudbinu Hrvatske.Bez trećeg puta,nema Hrvatske.Tko će ga pokrenuti,neznam samo znam da niti jedna sadašnja opcija ne nosi preporod u pozitivnom smjeru.


registracija
21/2/11

skyway, 08.10.11. 05:04

@fluid, upravo tako. Jalovost je sudbina Hrvatske, kako god da se okrene...Ja takodjer nemam povjerenja niti u one koji bi trebali zamijeniti tzv. stranku HDZ. Eh, treci put, mozda? Ali tko da podmetne rame i posteno zavrne rukave...
P.S.
Nakon naseg danasnjeg poraza od Grcke i dovodjenja u pitanje plasmana Hrvatske na Euro smotru nogometa, procitao sam u jednom listu krasan post, pa cu vam ga prenijeti:
"Hrvatska u 21.stoljecu bez kruha i bez igara!"
Tuzno zar ne? I bolno...Placi voljena zemljo!


registracija
12/12/10

Klarens, 08.10.11. 06:57

Tapshimo se po ledjima drugovi
..............................................
Sami sebe
............................................
Kad nitko drugi neche


registracija
4/1/09

miroljubiv, 08.10.11. 10:12

Hrvati se razumiju u politiku ko Mara u onu stvar.sada sažaljevati svoju naivu,glupost i obmanu,nema nikakvog smisla.svi koji su godinama držali svijeću HDZ-u i SDP-u,bolje im je da sada zašute,da spase i ono zadnje pod noktom dostojanstva što im je preostalo.Dajte prostora ljudima koji dolaze,a ne političkim mrtvacima,njihovim strankama i istomišljenicima koji su oduvijek prodavali sve u ime zemlje i svih nas bez da su ikog ikada pitali.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 08.10.11. 12:33

fluid,prokleto si u pravu.Sjetim se jedne radijske emisije u kojoj su se javljali slušatelji na ovu temu i ostalo mi je urezano mišljenje jednog slušatelja.
Pričao je kako je u djetinjstvu sa ostalom djecom išao brati tuđe trešnje.Jednom prilikom ih je uhvatio vlasnik i umjesto da ih potjera rekao im je da beru i jedu koliko god hoće,samo neka ne lome granje.
Ovi naši na vlasti,reče čovjek,ne samo da su pobrali plodove,nego su i granje polomili.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika