08.10.2011. / 10:03

Autor: Hina

Obama: Nobel za mir ističe važnost promicanja žena

Predsjednik Sjedinjenih Država Barack Obama ocijenio je u petak da dodjela ovogodišnje Nobelove nagrade za mir trima ženama potvrđuje da je važno omogućiti pristup žena odgovornim dužnostima.

Barack ObamaBarack ObamaPredsjednik Sjedinjenih Država Barack Obama ocijenio je u petak da dodjela ovogodišnje Nobelove nagrade za mir trima ženama potvrđuje da je važno omogućiti pristup žena odgovornim dužnostima.

"Tri žene dobitnice Nobelove nagrade nisu samo primjer odlučnosti i snažne osobnosti, već i činjenice da svi dobivamo ako ženama omogućimo pristup odgovornim dužnostima", rekao je Obama odgovarajući na tu temu nakon susreta s tuniskim premijerom Bedžijem Kaidom Esebsijem u Washingtonu.

"Zemlje i civilizacije koje poštuju doprinos žena na kraju nužno postižu bolji uspjeh nego one koje to ne čine", istaknuo je Obama, i sam dobitnik Nobelove nagrade prije dvije godine.

Ugledna nagrada dodijeljena je u petak liberijskoj predsjednici Ellen Johnson-Sirleaf, njezinoj sunarodnjakinji i aktivistkinji Leymah Gbowee i Jemenki Tawakol Karman, koja se istaknula u "arapskom proljeću".

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika