08.10.2011. / 10:09

Autor: Totalsport

Eurokvalifikacije: Grčka prekidima slomila Hrvatsku

Hrvatska sada drži drugo mjesto ljestvice s dva boda zaostatka za Grcima

Slaven Bilić s igračimaSlaven Bilić s igračimaGrčka je nogometna reprezentacija u Pireju pobijedila Hrvatsku 2-0 u dvoboju devetog kola F skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine.

Tim su trijumfom igrači Fernanda Santosa, koji je tako i svoju 15. utakmicu na klupi grčke reprezentacije odradio bez poraza, s tim da je proslavio najvažniju pobjedu, širom otvorili vrata izravnog plasmana na Euro.

U utorak u posljednjem kolu Grčka gostuje kod Gruzije i s bodom osigurava prvo mjesto. Hrvatskoj ostaje pobijediti Latviju i nadati se grčkom kiksu u Gruzijcima nevažnoj utakmici.

Do pobjede je konkretnija, odlučnija i smjelija grčka momčad u Pireju došla u vrlo lošoj i nervoznoj utakmici, koja je na samom početku, od treće do devete minute, bila prekinuta zbog navijačkih izgreda.

Slomili su krhku Bilićevu obranu Grci iz dvaju prekida. U 71. minuti, nakon prvog kornera na utakmici, hrvatski reprezentativci nisu uspjeli očistiti opasnost odnosno izbiti loptu iz vlastitog 16-erca. Na kraju je kratko izbijanje Lovrena u zračnom duelu s Papastathopoulosom kaznio Samaras zabivši lijepim poluvolejem za 1-0.

Osam minuta kasnije lošu je obrambenu reakciju Hrvata nakon drugoga grčkog kornera, ovaj put izravno nakon Karagounisova ubacivanja, kaznio povratnik Theofanis Gekas, koji je na petercu nadskočio Perišića.

Hrvatska sada drži drugo mjesto ljestvice s dva boda zaostatka za Grcima.

U drugoj utakmici devetog kola Latvija je u Rigi pobijedila Maltu 2-0.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 08.10.11. 10:59

Igre hrvatske reprezentacije su iz kola u kolo sve gore i potpuno je jasno da Bilićeva taktika kukavičluka i destrukcije,nemože donijeti ništa dobro.Igrati do sredine protivničkog terena 5 minuta dodavanjima pa potom vraćati loptu do Pletikose koji je potom degažira redovno do protivničkog igrača,je čista smijurija i žalost.I Tako cijelu utakmicu bez ijedne izražene želje da se postigne gol,to je katastrofalan recept koji se i pokazao takvim.Igrači su,bilo je tako očigledno.morali sprovoditi Bilićevu kukavičku strategiju koja je na kraju debelo naplaćena od strane Grka.Pustiti igrače da igraju napadački i kako najbolje znaju sa konstantnom namjerom da se postgne gol,je samo pusta želja nas navijača.Bilić je dokazao da je zreo za smjenu i to pod hitno.Dok je on na čelu repke,nijednu utakmicu više neću pogledati.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika