08.10.2011. / 10:13

Autor: Hina

Studenti najavljuju prosvjed pred ministarstvom

Studenti Filozofskog fakulteta, koji će blokadu referade nastaviti i u ponedjeljak, pridružit će se kolegama s Fakulteta političkih znanosti u prosvjednoj akciji u srijedu, 12. listopada, kada će ispred zgrade Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa još jednom upozoriti prosvjetne vlasti na, kako kažu, prekršena obećanja o besplatnom obrazovanju.

Studenti će ponovno blokirati fakulteteStudenti će ponovno blokirati fakulteteStudenti Filozofskog fakulteta, koji će blokadu referade nastaviti i u ponedjeljak, pridružit će se kolegama s Fakulteta političkih znanosti u prosvjednoj akciji u srijedu, 12. listopada, kada će ispred zgrade Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa još jednom upozoriti prosvjetne vlasti na, kako kažu, prekršena obećanja o besplatnom obrazovanju.

Nakon što studentska skupština Fakulteta političkih znanosti (FPZ) i plenum Filozofskog fakultet početkom idućega tjedna prihvate te akcije, oko 50 studenata će u srijedu ispred zgrade ministarstva održati prosvjed koji je već prijavljen policiji, kazao je student FPZ-a, jedan od organizatora prosvjeda.

Upozorit ćemo na prekršena obećanja koje su vlasti dale o besplatnom obrazovanju te pozvati na još veći prosvjed, kazao je dodajući da će poslati javnu poruku kako ne odustaju od zahtjeva za uvođenjem javno financiranog visokog obrazovanja.

Studenti koji blokiranjem referade “blokiraju mjesto gdje im se čini nepravda” odlučili su nakon večerašnjeg plenuma da će i u ponedjeljak nastaviti s tom akcijom, koja će tako ući u drugi tjedan.

Tom akcijom studenti, većinom druge godine, poručuju da ne žele plaćati naknadu od šest tisuća kuna za upis te da ne prihvaćaju odluku da je za naplaćivanje školarina kriterij rang lista upisa na fakultet a ne izvrsnost i uspjeh u studiranju.

Inače, u auli Fiozfskog fakulteta će do 18. listopada biti postavljena izložba fotografija vezanih uz plenum, besplatno obrazovanje, akcije koje su studenti poduzimali, obećanja koja su dobivali i očekivanja koja imaju od studija i društva.

Vezane vijesti

Vlada manipulira studentima

Vlada manipulira studentima

Plenum Filozofskog fakulteta danas je reagirao na izostanak odluke Vlade RH o subvencioniranju troškova 2. godine diplomskoga studija, koja je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika