08.10.2011. / 10:38

Autor: Hina

NATO: Gadafijevi borci na rubu poraza u Sirtu

Zapovjednici NATO-ovih operacija u Libiji vjeruju kako su snage odane pukovniku Moameru Gadafiju na rubu poraza u gradu Sirtu, što bi bilo veoma važno za saveznike, kako bi završili vojnu operaciju u toj zemlji, rekao je jedan dužnosnik američkoga ministarstva obrane.

Moamer GadafiMoamer GadafiZapovjednici NATO-ovih operacija u Libiji vjeruju kako su snage odane pukovniku Moameru Gadafiju na rubu poraza u gradu Sirtu, što bi bilo veoma važno za saveznike, kako bi završili vojnu operaciju u toj zemlji, rekao je jedan dužnosnik američkoga ministarstva obrane.

Ta je procjena predana i američkom ministru obrane Leonu Panetti koji je u posjetu američkoj mornaričkoj bazi u Napulju. Ta je baza sjedište Šeste flote. Ministar je obaviješten o statusu zračnih operacija usmjerenih na zaštitu libijskoga civilnog stanovništva od napada Gadafijevih ljudi, rekao je taj dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Zapovjednici su Panetti iza zatvorenih vrata rekli da Gadafi, a ne zna se gdje je on, više ne zapovijeda raznim milicijama koje ga podupiru diljem zemlje.

Procijenili su da će u gradu Sirtu, posljednjem jačem uporištu snaga otpora novim libijskim vlastima, Gadafijeve snage biti poražene u roku od nekoliko dana ili tjedana, rekao je.

Poraz tih snaga u Sirtu bit će važan za odluku o završetku NATO-ove operacije koja obuhvaća nadzor zone zabrane letenja, zračne udare protiv snaga koje napadaju civile i pomorski embargo na oružje.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

registracija
20/8/10

McCoy, 11.10.11. 07:46

NATO ovo govori već više od dva meseca. Pa ako su na rubu poraza zašto se još uvek ratuje. Biće da nam i ne govore baš sve....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika