08.10.2011. / 14:42

Autor: Totalsport

NHL liga: Dallas svladao Chicago, Detroit Ottawu

Los Angeles Kingsi i New York Rangersi odigrali su svoju utakmicu u Europi, točnije švedskom Stockholmu. Kingsi su nakon produžetaka slavili s 3-2, a pogodak odluke postigao je Jack Johnson

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU noći s petka na subotu odigrano je šest utakmica najjače hokejaške lige svijeta, NHL lige. Trener Dallas Starsa Glen Gulutzan ostvario je prvu pobjedu u svom NHL debiju pobjedom nad Chicago Blackhawksima...

Vratar Dallasa Kari Lahtonen zaustavio je 37 udaraca hokejaša Chicaga, a Alex Goligoski i Jamie Benn bili su strijelci dva pogotka koja su bila dovoljna da Dallas ostvari prvu pobjedu u sezoni. Lehtonen je odigrao junačku drugu trećinu kada je u čak tri navrata obrana Dallasa bila s igračem manje, a samo je u tom periodu vratar Starsa obranio 22 udarca upućena prema njegovim vratima. Iste momčadi ponovno će se sresti na ledu već danas (subota) u Chicagu.

Los Angeles Kingsi i New York Rangersi odigrali su svoju utakmicu u Europi, točnije švedskom Stockholmu. Kingsi su nakon produžetaka slavili s 3-2, a pogodak odluke postigao je Jack Johnson.

Buffalo Sabersi i Anaheim Ducksi su također igrali svoju utakmicu u Europi, ali u finskom Helsinkiju. Buffalo se pokazao kao trenutno bolja momčad, svladavši Duckse s uvjerljivih 4-1. Dvostruki strijelac za pobjedničku momčad bio je Thomas Vanek, dok je njegov vratar Ryan Miller upisao 29 obrana.

U Detroitu su snage odmjerili Detroit Red Wingsi i Ottawa Senatorsi, a bolji je bio domaćin rezultatom 5-3. Cory Emmerton postigao je jedan pogodak i upisao jednu asistenciju za Red Wingse, dok je njegov vratar, Jimmy Howard, bio solidan na golu obranivši 29 udaraca napadački orijentirane Ottawe. Paul MacLean debitirao je kao glavni trener na klupi Ottawe nakon što je šest godina proveo u klubu kao pomoćnik.

Gostujuće pobjede ostvarili su Tampa Bay, koja je bila bolja od Caroline s visokih 5-1, i Nashville Predatorsi koji su tijesno s 3-2 bili bolji od Columbusa.

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika