08.10.2011. / 18:11

Autor: Hina

Vandoren: Đakićeve izjave nisu dobrodošle u EU

Voditelj Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren ocijenio je danas u Dubrovniku kako izjave saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića o imenima oporbenih političara ne pomažu napretku društva i nisu dobrodošle u Europskoj uniji.

Paul VandorenPaul VandorenVoditelj Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren ocijenio je danas u Dubrovniku kako izjave saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića o imenima oporbenih političara ne pomažu napretku društva i nisu dobrodošle u Europskoj uniji.

Na pitanje novinara koji prate zasjedanje parlamentarne skupštine organizacije za europsku sigurnost i suradnju da prokomentira Đakićeve izjave Vandoren je odgovorio kako "misli da je važno da se izbjegavaju nacionalističke izjave".

"Bilo je da je to u izbornoj kampanji ili ne - takve izjave ne pomažu napretku društva i nisu dobrodošle u Europskoj uniji", naglasio je Vandoren.

Đakić je nedavno izjavio kako je, sudeći po imenima kandidata oporbene Kukuriku koalicije za članove nove vlade, "mislio da se sastavlja srpska, a ne hrvatska vlada".

Na pitanje hoće li Europska komisija to komentirati u svome izvješću o napretku Hrvatske voditelj Delegacije EU-a kazao je kako nije autor izvješća i o tome ne može nagađati.

Veleposlanika Vandorena novinari su pitali i za komentar prijedloga zakona o ništetnosti odluka bivše države pri čemu je rekao kako je Europska komisija u kontaktu s vladajućima izrazila zabrinutost, ostavila niz pitanja te se nada skorim odgovorima koji bi trebali ponuditi bolje razmijevanje sadržaja toga zakona.

"Nadamo se da će Hrvatska nastaviti suradnju sa susjedima, prije svega sa Srbijom", rekao je Vandoren izrazivši dojam da ta suradnja razmjerno dobro funkcionira iako nije bila savršena.

Vezane vijesti

Vandoren hrabri Miljenića

Vandoren hrabri Miljenića

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić i veleposlanik EU-a Paul Vandoren susreli su se danas u sklopu svojih redovitih sastanaka vezano za monitoring… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 08.10.11. 18:38

ajmo đakiću (možda Dakić), prebroji krvna zrnca ovoj komunjari, vidiš da te jebe!


registracija
25/10/10

cuma, 08.10.11. 19:09

Nije dobro došao u Europu, ali u Hrvatskoj će i dalje glasati za smeće!


registracija
20/5/09

BXLCRO, 08.10.11. 19:13

Hajde HDZovci, nastavite s takvom retorikom pred EU tako da necete trebati ici potpisivati pristupni ugovor u Varsavu!!!!Samo naprijed!!!HAHA !!!!


registracija
31/1/10

STTony, 08.10.11. 19:26

Đakić i Šeks - naša jedina garancija svijetle budućnosti! hik


registracija
21/2/11

skyway, 08.10.11. 20:05

Sorry mr Vandoren,
Ovo sto ste culi nije Hrvatska, to je HDZ, a oni na glupostima grade svoju politiku. Cak su u stanju i izmisliti neprijatelje, samo da bi svome narodu odglumili onoga koji za njih brine. Koliko su brinuli svih ovih godina, obidjite Remetinec pa ce te se uvjeriti. A tamo se sprema jos veca isporuka, samo neka prodju izbori.


registracija
22/4/11

www, 08.10.11. 20:21

Zašto Mi ne smijemo znati koja su to pitanja postavljena vladajućima?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika