09.10.2011. / 09:58

Autor: Hina

Dogovor o ministarskim mjestima u vladi Srednjobosanske županije

Čelnici hrvatskih i bošnjačkih stranaka u županiji Središnjoj Bosni postigli su u subotu navečer u Travniku suglasnost oko nacionalne raspodjele ministarskih pozicija u vladi te županije, nakon što su predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović i SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija ovoga tjedna usuglasili okvirni sporazum o zajedničkoj uspostavi vlasti u dvjema županijama, više od godinu dana od održanih izbora u toj zemlji.

Zlatko LagumdžijaZlatko LagumdžijaČelnici hrvatskih i bošnjačkih stranaka u županiji Središnjoj Bosni postigli su u subotu navečer u Travniku suglasnost oko nacionalne raspodjele ministarskih pozicija u vladi te županije, nakon što su predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović i SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija ovoga tjedna usuglasili okvirni sporazum o zajedničkoj uspostavi vlasti u dvjema županijama, više od godinu dana od održanih izbora u toj zemlji.

Kako je izvijestila Federalna televizija (FTV), za samo dva i pol sata pregovora predstavnici HDZ-a BiH i HDZ-a 1990., SDP-a i SDA iz Srednjobosanske županije usuglasili su način raspodjele pozicija u izvršnoj vlasti.

Četiri ministra imenovat će dva HDZ-a, trojica su dužnosnici SDP-a, a SDA će imenovati premijera i jednog ministra. Po dogovoru Čović-Lagumdžija, vodeće mjesto u skupštini tamošnje županije pripast će Hrvatu.

Čelnici županijskih stranačkih organizacija, po navodima FTV-a, nisu još dogovorili raspored ministarstava obrazovanja i financija.

Pregovarači dva HDZ-a izrazili su zadovoljstvo nakon sastanka, dok su pak predstavnici bošnjačkih stranaka iskazali djelomično nezadovoljstvo.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je ovoga tjedna sa čelnikom SDP-a BiH Zlatkom Lagumdžijom dogovorio da se najdalje do kraja sljedećeg tjedna istodobno uspostavi vlast u Srednjobosanskoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji, što bi po njemu bila pretpostavka i za lakši ustroj novoga vijeća ministara koje nije uspostavljeno više od godinu dana od održanih općih izbora u toj zemlji.

Vezane vijesti

Čović razgovarao sa Sorensenom o rekonstrukcij koalicije

Čović razgovarao sa Sorensenom o rekonstrukcij koalicije

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, razgovarao je u subotu s posebnim izaslanikom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika