09.10.2011. / 11:53

Autor: Nacional.hr

HDZ-ov slogan

Krenimo naprijed - u prošlost

"U proteklih 14 dana spomenuli su Franju Tuđmana više puta nego u posljednjih 10 godina", dodala je Vesna Pusić

Jadranka Kosor (Foto: Davor Javorović/PIXSELL)Jadranka Kosor (Foto: Davor Javorović/PIXSELL)Iako službeno još nisu ni raspisani parlamentarni izbori niti je službeno otpočela politička kampanja, političke stranke svoje programe predstavljaju već tjednima.

HDZ obilazi Hrvatsku i na mini Saborima predstavlja svoje viđenje Hrvatske, dok Kukuriku koalicija s druge strane obilazi Hrvatsku predstavljajući svoj plan 21.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić ocijenila je kako se HDZ nakon kampanje "Idemo naprijed" odlučio za kampanju "Naprijed u prošlost".

Govoreći za novosadski Dnevnik, Vesna Pusić je ocijenila da je predloženi Zakon o ništetnosti zapravo predizborna poruka pojedinaca iz vrha vladajuće stranke.

"Prijetnja gubitka vlasti, koja svakim danom postaje sve realnija u HDZ-u je proizvela neku vrstu psihoze zbog čega se vraćaju nacionalističkim parolama, agresivno nastupaju prema svima i svemu, a osjeća se i ugroženost i strah", konstatirala je Vesna Pusić.

Istaknula je kako se HDZ sve više okreće prošlosti spominjanjem Franje Tuđmana.

"U proteklih 14 dana spomenuli su Franju Tuđmana više puta nego u posljednjih 10 godina", dodala je Vesna Pusić.

Naglasila je kako se HDZ vraća retorici kojom su u ratno i poratno doba dobivali izbora, ali ističe kako se stanje u Hrvatskoj bitno promijenilo.

Dodaje kako ankete pokazuju najslabiju potporu HDZ-u ikad.

"Naravno, ne treba ih podcijeniti, ali mislim da su promašili strategiju, koja je očito više rezultat njihovog instinkta nego racionalne analize. Gube umjerene birače desnog centra, a svojatanjem EU ne pridobivaju ekstremnu desnicu", naglasila je Vesna Pusić.

Zaključuje kako je HDZ ovakvim načinom i nivoom nastupa otvorio prostor Kukuriku koaliciji da se predstavi kao jedina razumna i kompetentna politička opcija u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 09.10.11. 12:26

Naprijed u "rikverc"! Skoda, nema druge brzine!!!!


registracija
16/6/10

nosonja, 09.10.11. 15:09

"Smrdi, smrdi užasno smrdi"


registracija
24/11/10

aabar, 09.10.11. 15:15

Sad im Franjo dobar u puna im usta,e pa zašto ne zovu na skupove njegovu familiju da to i potvrde??eh malo morgen..


registracija
21/2/11

skyway, 09.10.11. 16:32

To sto radi klan vladajuce stranke je maloumno i prozirno. Jaca se poziva na proslost jer je njezin HDZ gori cak i od uzasa Tudjmanovog poimanja politike. I kako s takvom nazovi strankom mozemo dalje !?


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 09.10.11. 18:37

Jadni li su kad se hvale sa ocem i stvarateljem Hrvatske kriminalne privatizacije.Ako im je to uzor onda su zaista jadni.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 09.10.11. 19:06

Loša oratorice jaco ! Ako tko u ovoj zemlji koga vrijeđa to si onda ti. Ti branitelji koji ti daju potporu su valjda đakić dakić i opet đakić.Izvlaćiš branitelje, invalide i sirotinju kad ti to treba. Zar ti misliš da branitelji nisu u petak gledali sjednicu sabora i zakon koji ste donjeli? Zar ti misliš da nezaposleni i sirotinja nisu osjetili skidanje cenzusa na cca 1500 kn.? Zar ti stvarno misliš da smo mi slijepci i da smo spužve za "velike rijeći" ? Ostavi se branitelja! Oni nisu stvarali niti htjeli ovakvu hrvatsku a niti standard, kakvu ste nam vi priredili. Ostavi se branitelja jer oni su SVI stvarali ovo sveto tlo koje ste vi opljačkali zadužili i osiromašili, rasprodali! A najviše oni kojih nema! Imaš ti svog "branitelja" pokraj sebe pa na njemu vježbaj! "branitelji" i "pravni krojaći" ovakve politike, ovakvog stanja, i ovakve bogate hrvatske su u remetincu, još će ih pristići i tamo se uputi i ti i tamo drži govore ispraznih navlakuša. I vrijeđanje ponesi sa sobom. Možda ti se tamo vrati pamčenje koje si naglo izgubila.


registracija
2/6/11

stereo, 10.10.11. 07:32

Evo ovog jura poručujem HDZ-u 'Mi se vas ne bojmo', a to čega se vi bojite je glasčki listić.
Vratite nam samo NAŠ novac koji ste mrkuli i strpali u svoje tzv. 'Crne fondove' i morete slobodno otići.
Ponašate se kak moj pes laje za svaki slučaj


registracija
2/6/11

stereo, 10.10.11. 07:35

E zaboravih, sa lijeve strane ste trebali staviti bistu bivšeg Predsjednika Vlade iza rešetaka. Čist onako simbolički 'da se zna'.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika