09.10.2011. / 14:12

Autor: Hina

Sirija prijeti onima koji priznaju Nacionalno vijeće

Sirija je upozorila u nedjelju da će izvršiti odmazdu protiv bilo koje zemlje koja službeno prizna oporbeno Nacionalno vijeće, koje su uspostavili protivnici predsjednika Bašara al-Asada.

Bašar al AsadBašar al AsadSirija je upozorila u nedjelju da će izvršiti odmazdu protiv bilo koje zemlje koja službeno prizna oporbeno Nacionalno vijeće, koje su uspostavili protivnici predsjednika Bašara al-Asada.

"Poduzet ćemo oštre mjere protiv bilo koje države koja prizna ovo nelegitimno vijeće", izjavio je ministar vanjskih poslova Valid al-Mualem na tiskovnoj konferenciji koju je prenijela sirijska televizija.

Zapadne zemlje, među kojima SAD i Francuska, pozdravile su uspostavu Nacionalnog vijeća, ali nisu rekle da će ga službeno priznati.

Nacionalno vijeće osnovano je u kolovozu u Istanbulu i u njemu su prvi put okupljene sirijske oporbene skupine iz zemlje i egzila.

Ujedinjeni narodi su priopćili da je 2900 ljudi ubijeno u Asadovom gušenju uglavnom mirnih prosvjeda u Siriji u zadnjih šest mjeseci.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika