09.10.2011. / 16:06

Autor: Totalsport

Vettel: Zbunjen sam i ne znam od kuda početi

Nijemac je priznao da je najteže pobjediti dvije godine za redom čak i sa iskustvom iz prošle godine

Sebastian VettelSebastian VettelZavršivši treći na utrci Svjetskog prvenstva Formule 1 za Veliku nagradu Japana, 24-godišnji Nijemac Sebastian Vettel osigurao je drugi uzastopni naslov svjetskog prvaka Formule 1.

Vrlo emocionalno je zahvalio momčadi Red Bull-Renaulta s kojom je postao najmlađi dvostruki svjetski prvak u povijesti. U odličnoj sezoni Nijemac je došao do 12 najboljih startnih pozicija i ostvario osam pobjeda, a samo na jednoj utrci nije bio na pobjedničkom postolju. Četiri utrke prije kraja ovogodišnjeg natjecanja ostvario je prednost ispred drugoplasiranog u poretku Jensona Buttona u McLaren-Mercedesu od nedostižnih 114 bodova.

U prvom intervjuu je vrlo teško pronalazio riječi kojima bi opisao svoje osjećaje, ali je prvo zahvalio momčadi za rad i trud tijekom ove sezone.

- Ne znam od kuda početi - riječi su kojima je svoj govor započeo mladi Nijemac.

- Vrlo dobar rezultat smo ostvarili danas i osigurao naslov svjetskog prvaka ovdje, to je fantastično. Postoji mnogo stvari koje bih želio reći u ovom trenutku ali se nemogu svega sjetiti. Zato želim kao prvo zahvaliti svima u mojoj momčadi na trudu kroz cijelu sezonu. Radili smo naporno kako ovdje na stazi tako i u našoj bazi u Milton Keynes i to ne samo danas već svakodnevno, i petcima i subotama i ponedjeljcima boreći se za što bolji rezultat, radeći što više i bolje i boreći se za svaki bod a na kraju i za prvenstvo - opisuje svoje dojmove Vettel.

- Ima mnogo ljudi, teško se sjetiti imena svakog od njih ali jedna osoba se posebno ističe, osoba s kojom sam ove godine proveo najviše vremena, to je moj trener Tommy Parmakoski čiju obitelj u Finskoj također pozdravljam. Oni imaju vrlo dobrog sina sa velikim srcem. On mi je prvi pomogao da prestanem razmišljati o stvarima na koje ne mogu utjecati - nastavlja svjetski prvak.

Nijemac je priznao da je najteže pobjediti dvije godine za redom čak i sa iskustvom iz prošle godine.

- Najteže je bilo pobijediti ove godine nakon što sam pobijedio prošle. Osvojili smo prvenstvo, bili smo toliko blizu i bilo je jako uzbudljivo znajući kako ne smijemo zaboraviti sve korake kojima smo došli do toga. Ja to ne bih mogao sam. Zbunjen sam i teško pronalazim prave riječi - rakao je pomalo zbunjeni Vettel.

- Današnja utrka nije bila lagana. Na mekim gumama nismo bili brzi kako smo očekivali. Bilo je teško, izgubio sam dvije pozicije u poretku i bilo se teško boriti protiv Alonsa. Jednom sam ga prošao ove godine na Monzi, ali znam da me ne bi samo tako pustio da prođem po drugi puta - završio je svoj intervju novi-stari svjetski prvak.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika