10.10.2011. / 07:33

Autor: Hina

Ashton: Kvartet će pozvati Izrael i Palestince na pregovore

Kvartet za Bliski istok zatražit će od Izraelaca i Palestinaca da "što prije" nastave pregovore, rekla je u nedjelju visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton, nakon susreta izaslanika Kvarteta u Bruxellesu.

Catherine AshtonCatherine AshtonKvartet za Bliski istok zatražit će od Izraelaca i Palestinaca da "što prije" nastave pregovore, rekla je u nedjelju visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton, nakon susreta izaslanika Kvarteta u Bruxellesu.

Kvartet (SAD, Rusija, UN i EU) pozvat će strane da se sastanu "ovih dana", dodala je Ashton.

"Razgovarali smo o tome što treba učiniti kako bismo potaknuli naše izraelske i palestinske partnere da što prije nastave važne pregovore", ističe Ashton u priopćenju.

"Vjerujem da smo postigli znatan napredak", dodala je.

Kvartet se sastao 23. rujna u New Yorku kako bi pokrenuo izraelsko-palestinske pregovore, ali je ta inicijativa zasad "propala", ocijenio je prošlog tjedna francuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika