10.10.2011. / 10:17

Autor: Totalsport

Čilić: Nakon drugog seta nisam pronašao prava rješenja

Osjećao sam psihički pritisak u kritičnim trenucima, pogotovo krajem drugog i početkom trećeg seta, kada sam propustio svoje prilike. Na kraju je nekoliko poena odlučilo drugi set - izjavio je Čilić

Marin ČilićMarin Čilić- Osjećam se malo razočaran nakon poraza u finalu, ali vraćam se u Peking i sljedeće godine. Ovaj turnir mi potpuno odgovara i ovdje sam uvijek igrao jako dobro - rekao je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, nakon što ga je Čeh Tomaš Berdych svladao u finalu China Opena sa 3-6, 6-4, 6-1.

Čiliću je to bio treći poraz ove godine u finalima, nakon Marseillea i Umaga. U Pekingu je bio u finalu i 2009. godine, ali tada ga je zaustavio Novak Đoković u dva seta.

Čilić je propustio priliku osvojiti svoj prvi naslov nakon Zagreba početkom prošle godine. Najveću šansu u meču imao je kod rezultata 4-4 u drugom setu, nakon što je osvojio prvi. Tada je Berdych spasio dvije break-lopte.

- Od početka meča sam igrao stvarno dobro. Imao sam dvije break-lopte kod 4-4 u drugom setu. Tada sam možda bio malo napet, a Berdych je opalio dva velika prva servisa. Od tog trenutka je Tomaš počeo igrati malo bolje i nije mi pružao puno šansi. Ja nakon toga nisam pronalazio prava rješenja na terenu. Osjećao sam psihički pritisak u kritičnim trenucima, pogotovo krajem drugog i početkom trećeg seta, kada sam propustio svoje prilike. Na kraju je nekoliko poena odlučilo drugi set - izjavio je Čilić.

Berdych je, pak, u Pekingu odigrao svoj tek prvi finale ove sezone, nakon što je prethodno šest puta izgubio u polufinalu. Isto tako, osvojio je 26-godišnji Čeh prvu titulu nakon slavlja u Münchenu, na zemljanoj podlozi, još 2009. godine. Ukupno mu je to šesti naslov.

- Jako mi puno znači ovaj naslov jer mi je prvi nakon 29 mjeseci. Dugo je to razdoblje i jako me veseli da sam napokon prekinuo post. Nisam mogao pronaći bolje mjesto od Pekinga za osvajanje titule - dodvorio se Berdych domaćinima, te nastavio:

- Ovdje sam napravio veliki posao, jer sada imam dobre šanse za plasman na ATP finale u Londonu. Svejedno, moram dobro odigrati i zadnja dva Masters 1000 turnira, u Šangaju sljedećeg tjedna i u Parizu. Ovaj uspjeh mi daje veliki poticaj za preostali dio sezone. Nadam se da mogu zadržati ovu razinu igre - dodao je Berdych, koji na ATP ljestvici ovoga tjedna zauzima 10. mjesto, ali je po bodovima osvojenima samo ove godine, pobjedom nad Čilićem preskočio Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu na sedmom mjestu.

Protiv Čilića je Berdych upisao treću pobjedu u četvrtom nastupu.

- Ključan trenutak je bio moj break kod 5-4 u drugom setu. To je bio trenutak u kojem sam se počeo puno bolje osjećati, dobio sam novu energiju za treći set - zaključio je Berdych.

Vezane vijesti

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

Osvajanje naslova na ATP turniru u londonskom Queen's Clubu donijelo je najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću povratak u svjetski Top 20, prvi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika