10.10.2011. / 12:51

Autor: Hina

Novi štrajkovi u Grčkoj

Atena je u ponedjeljak ponovno bila bez javnog prijevoza zbog 24-satnog štrajka a tone otpada nagomilale su se na ulicama nakon više od tjedan dana štrajka čistača protiv smanjenja plaća.

Javni prijevoz u Ateni stojiJavni prijevoz u Ateni stojiAtena je u ponedjeljak ponovno bila bez javnog prijevoza zbog 24-satnog štrajka a tone otpada nagomilale su se na ulicama nakon više od tjedan dana štrajka čistača protiv smanjenja plaća.

Bez podzemne željeznice, autobusa, trolejbusa i tramvaja, jedino s vlakom koji povezuje predgrađa u funkciji, velika raskršća u glavnom gradu bila su zakrčena automobilima, kao i u nekoliko navrata zadnjih tjedana.

Zaposleni u podzemnoj željeznici i autobusima koji bi trebali prosvjedovati popodne u središtu grada, bune se protiv djelomičnih otkaza i novih rezova plaća, koje je nedavno najavila vlada pod pritiskom vjerovnika - EU-a i MMF-a.

S druge strane, zaposlenici zaduženi za odnošenje otpada počeli su osmi dan štrajka. Jedino odlagalište u gradu ostalo je zatvoreno. Jaka kiša i vjetar nanijeli su smeće po kolnicima, pogoršavajući situaciju.

Za 19. listopada predviđen je opći štrajk u javnom i privatnom sektoru.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika