10.10.2011. / 15:17

Autor: Hina , Nacional.hr

Bebić:

Treba naći razumnu mjeru u vezi zakona o ništetnosti

Upitan iznenađuje li ga da, suprotno najavama, bivši premijer Ivo Sanader u svojoj obrani prema medijskim napisima ipak tereti neke HDZ-ovce, Bebić je rekao da neće komentirati ikakve istrage, suđenja ili presude

Luka Bebić (Pixsell)Luka Bebić (Pixsell)Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić rekao je danas, komentirajući predloženi zakon o ništetnosti, kako svaka zemlja ima pravo suditi za sva nedjela koja su se desila na njezinon državnom teritoriju, te da u vezi toga "treba naći jednu razumnu mjeru".

Nisam za svađe i napetosti, no moramo čuvati poštovanje svog naroda, države, pravnog, političkog i ustavnog sustava, ustvrdio je Bebić nakon svečane proslave Dana arhiva u Hrvatskom državnom arhivu, gdje je otvorio izložbu "Vjerni unuci slavnih pradjedova".

Bebić je rekao kako nije bio na raspravi o tom zakonu jer je, kao domaćin u ime Hrvatskoga sabora, bio na zasjedanju Parlamentarne skupštine OESS-a u Dubrovniku. Nisam to pratio, međutim deklaracija koja se predlaže, koju također nisam čitao, poziva na suradnju, istaknuo je Bebić.

Ja sam uvijek za suradnju, no i protiv toga da netko dođe sa strane, pa sudi nekoga tko je nešto učinio u Hrvatskoj, ima onih koji su činili po Stajićevu pa neka se sude ti, dodao je.

Upitan iznenađuje li ga da, suprotno najavama, bivši premijer Ivo Sanader u svojoj obrani prema medijskim napisima ipak tereti neke HDZ-ovce, Bebić je rekao da neće komentirati ikakve istrage, suđenja ili presude.

Ne znam što će biti s pravomoćnom presudom, no vjerujem ustavnom načelu da nitko nije kriv dok mu se ne dokaže pravomoćnom presudom, kazao je Bebić, dodavši da ga čudi što ljudi presuđuju unaprijed, a proteklih se pet, šest mjeseci, svaki dan govori i piše o nekim novim presudama.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika