10.10.2011. / 15:28

Autor: Totalsport

Frank Arnesen novi trener HSV-a

Posljednji u nizu je posao u HSV-u odbio trener Basela Thorsten Fink, tako da Arnesen (55) više nije imao izbora

Nogometaši  HSV-aNogometaši HSV-aNakon višetjedne neuspješne potrage za novim trenerom, sportski direktor HSV-a Frank Arnesen je na klupu odlučio postaviti - sam sebe.

HSV je bez trenera otkad je 19. rujna uručio otkaz Michaelu Oenningu. Otada je na klupi sjedio Rodolfo Cardoso koji je ranije radio u klupskom juniorskom pogonu. Argentinac, međutim, nema potrebnu trenersku licencu za vođenje kluba u Bundesligi, a pokušaji da se dozvola ipak ishodi nisu bili uspješni.

Baš kao ni pregovori s nekoliko trenera. Posljednji u nizu je posao u HSV-u odbio trener Basela Thorsten Fink, tako da Arnesen (55) više nije imao izbora. Odlučio je, uz funkciju sportskog direktora, preuzeti i trenersku, tako da će imati istu ulogu kao i Felix Magath u Wolfsburgu. Dancu će pomoćnici biti spomenuti Cardoso i Frank Heinemann.

Arnesenu spoj dviju funkcija nije stran budući da je godinama radio u Engleskoj (Tottenham, Chelsea) gdje je to sasvim uobičajeno. Dancu će glavni zadatak biti podići klub naših Mladena Petrića i Ive Iličevića iz ponora budući da nakon osam kola zauzima posljednje mjesto bundesligaške ljestvice.

Moguće je, ipak, da će Arnesen na klupi ostati samo privremeno, dok ne pronađe zadovoljavajuće rješenje za trenera.

Vezane vijesti

Bundesliga: Šest golova Šprema

Bundesliga: Šest golova Šprema

U njemačkoj Bundesligi u srijedu su igrane utakmice triju različitih kola, a u akciji je bio i velik broj hrvatskih rukometaša. Najviše ih je bilo u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika