11.10.2011. / 09:48

Autor: Hina

Mesić poručio

Kriminalna privatizacija dosezala vrh vlasti

Po njegovu mišljenju, promjene su nužne i neodgodive jer je hrvatsko gospodarstvo uništeno u "kriminalnoj privatizaciji koja je išla do samih vrhova vlasti"

ArhivaArhivaBivši predsjednik Republike Stjepan Mesić ocijenio je sinoć gostujući na javnoj tribini Europskog doma u Vukovaru kako bez obzira na to tko pobijedio na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, "pa bila to i danas vladajuća koalicija, u Hrvatskoj mora doći do promjena".

Po njegovu mišljenju, promjene su nužne i neodgodive jer je hrvatsko gospodarstvo uništeno u "kriminalnoj privatizaciji koja je išla do samih vrhova vlasti". Zato je biračima preporučio da, prije odluke kome će dati svoj glas, dobro pogledaju programe stranaka i ljude koji su na listama.

Osvrnuo se i na stanje u Vukovaru ističući kako je u tom gradu očit napredak postignut u međuljudskim odnosima, ali, dodao je, "još ima puno prostora za izgradnju suživota".

"Hrvati trebaju ostati Hrvati, a Srbi Srbi, ali da im to ne bude profesija i da od toga ne žive", rekao je, dodajući kako se često "namjerno" prešućuje činjenica da je i vukovarskih Srba bilo među braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

Ocijenio je također kako Hrvatska nema budućnosti ako njezini građani jedini druge budu prepoznavali isključivo po nacionalnosti i vjerskoj pripadnosti.

Tijekom izlaganja nazvanog "Nema 'nas' i 'njih', svi smo mi građani RH" Mesić je spomenuo i optužbe u kojima se jugoslavenske komunističke vlasti tereti za mnoge zločine počinjene nakon Drugoga svjetskog rata te je rekao kako se takvim optužbama pokušava stvoriti dojam da se nakon Drugoga svjetskog rata nije ništa radilo, nego samo ubijalo.

"Najviše zabrinjava što takve pokušaje revizije povijesti podupiru i političke stranke u Hrvatskoj, jedne koje reviziju podržavaju, a druge šutnjom", rekao je Stjepan Mesić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika