11.10.2011. / 10:41

Autor: Totalsport

NBA liga otkazala prva dva tjedna sezone

- Unatoč golemim naporima, nismo se uspjeli dogovoriti. Dijeli nas i dalje golemi jaz - rekao je Stern pri obraćanju novinarima

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNajmanje do 14. studenog neće se igrati NBA košarka. Nova je sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu trebala početi prvog dana idućeg mjeseca.

Odluku je u ponedjeljak navečer objavio povjerenik natjecanja u NBA ligi David Stern, i to nakon sedmosatnog sastanka igračkog i udruženja vlasnika NBA klubova, kojim štrajk koji traje od prvog srpnja i dalje nije okončan.

- Unatoč golemim naporima, nismo se uspjeli dogovoriti. Dijeli nas i dalje golemi jaz - rekao je Stern pri obraćanju novinarima.

Tijekom listopada otkazano je već 114 predsezonskih utakmica. Zbog otkazivanja utakmica tijekom prvih 14 dana studenog izgubljeno je okruglih stotinu utakmica.

Maratonski sastanak u ponedjeljak bio je posljednji pokušaj da se spasi početak sezone i da natjecanje krene prvog studenog.

Prvi put od 1998/99 sezona u NBA ligi će kasniti. Tada su svi klubovi stigli odigrati tek 50 (od 82) utakmice osnovnog dijela sezone.

Igrači i vlasnici ne mogu se složiti oko kolektivnog ugovora koji regulira smanjenje igračkih plaća u klupskim budžetima. David Stern predložio da budžet za plaće igrača bude okruglih 50% u masi ukupnog proračuna. Igrači ne pristaju jer se radi o za njih značajnom smanjenju udjela u budžetu, koji je do ove sezone iznosio 57%. Vlasnici se ne žele spustiti ispod polovičnog praga.

Vezane vijesti

Sindikati moraju popustiti ili se raskida kolektivni ugovor?

Sindikati moraju popustiti ili se raskida kolektivni ugovor?

Tisuće zaposlenih u javnom sektoru ostali su u šoku nakon vladine najave o ukidanju prava iz kolektivnih ugovora. No, prvotni šok koji je ministar… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika