11.10.2011. / 11:31

Autor: Hina

Timošenko prekoračila ovlasti, prijeti joj 7 godina zatvora

Bivšoj premijerki sudi se od lipnja zbog toga što je 2009., bez odobrenja vlade koju je predvodila, potpisala ugovore o kupnji ruskog plina koji su prema optužnici nepovoljni za Ukrajinu. Tužitelji su zatražili kaznu od sedam godina zatvora

ArhivaArhivaUkrajinski sud presudio je u utorak da je bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko prekoračila ovlasti kada je 2009. potpisala energetski ugovor s Rusijom, no svjetski mediji koji prenose tu vijest napominju da iz toga još nije jasno je li proglašena krivom.

U kijevskoj sudnici nastavlja se čitanje obrazloženja presude koje bi, po inozemnim medijima, moglo dulje potrajati.

Bivšoj premijerki sudi se od lipnja zbog toga što je 2009., bez odobrenja vlade koju je predvodila, potpisala ugovore o kupnji ruskog plina koji su prema optužnici nepovoljni za Ukrajinu. Tužitelji su zatražili kaznu od sedam godina zatvora.

Europska unija u rujnu je izrazila zabrinutost zbog suđenja bivšoj ukrajinskoj premijerki koje je nazvala "ozbiljnim pitanjem" koje bi moglo utjecati na trgovinske pregovore s Kijevom. Europljani sumnjaju da se suđenjem Timošenko želi ukloniti neugodnu suparnicu sadašnjoj vlasti.

Timošenko pak suđenje naziva osvetom sadašnjeg predsjednika države Viktora Janukoviča a prilikom dolaska na sud u utorak na izricanje presude kazala je kako "svi dobro znaju da presudu ne objavljuje sudac nego predsjednik Janukovič."

' I kakva god ona bila, nastavit ću svoju borbu. Ova presuda, koju je napisao Janukovič, neće promijeniti ništa u mom životu ili mojoj borbi', kazala je.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika