11.10.2011. / 17:00

Autor: Nacional.hr

Ludilo u RS

Prasić - kompenzacija za neplaćanje pretplate

"Ne smatram da je grijeh što je u ovom slučaju zaplijenjena svinja, jer dug je dug pa makar on iznosio i jednu marku", izjavio je šef Službe pretplate RTRS-a, Luka Raković

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSud u Derventi donio je odluku o zaplijeni svinje Dušanke Adžić zbog neplaćenog duga za TV pretplatu. Sud je na kasnijoj licitaciji prodao životinju Radioteleviziji Republike Srpske 'kao najboljem ponuđaču' za šest eura, izvještava Press.

"RTRS me tereti za četiri neplaćena računa, ali ja nisam platila tri. Kad su me obavijestili o dugu, nisam imala novaca za platiti potraživanja. Onda se desilo što se desilo. Došli su sudski radnici i popisali su mi jednu od dvije svinje koje sam imala. To je bilo moje jedino blago, sada ostajem bez ičega. Muž mi je poginuo u ratu, tako da sam još više ogorčena na ovaj potez nadležnih", rekla je Dušanka Adžić koja tvrdi kako uredno plaća pretplatu te kako je riječ o dugu starom deset godina.

Naglašava kako je sud procijenio da njen dug za pretplatu iznosi oko 60 eura. "Toliko su procijenili moju svinju tešku 30 kilograma i presudili da će njome biti pokrivena dugovanja prema RTRS-u. Plakala sam i molila da mi je ne oduzmu, ali nije pomoglo! Prije nekoliko dana sud me je obavijestio kako je svinja sada u vlasništvu RTRS i kako će je oni doći pokupiti", nastavlja oštećena.

"Tvrdim kako su RTRS i sud postupili po zakonu. Naime, svaka tvrtka nastoji naplatiti dugovanja pa tako i RTRS. Ne smatram da je grijeh što je u ovom slučaju zaplijenjena svinja, jer dug je dug pa makar on iznosio i jednu marku", izjavio je šef Službe pretplate RTRS-a, Luka Raković.

Saznaje se kako je zbog istog jednom njenom sugrađaninu oduzeta kobila stara 30 godina.

Vezane vijesti

Dodik ne želi Jovanovića u novoj vladi Srbije

Dodik ne želi Jovanovića u novoj vladi Srbije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u subotu je izjavio kako je protiv toga da Liberalno-demokratska partija (LDP) Čedomira Jovanovića uđe u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika