11.10.2011. / 16:47

Autor: Hina

Trojka: Nova tranša zajma Grčkoj vjerojatno početkom studenoga

Grčka će vjerojatno početkom idućeg mjeseca dobiti novu tranšu zajma vrijednu osam milijardi eura kako bi se izbjegao bankrot zemlje, navodi se u utorak u zajedničkoj izjavi inspektora trojke.

Georges PapandreuGeorges PapandreuGrčka će vjerojatno početkom idućeg mjeseca dobiti novu tranšu zajma vrijednu osam milijardi eura kako bi se izbjegao bankrot zemlje, navodi se u utorak u zajedničkoj izjavi inspektora trojke.

Inspektori trojke, Europske komisije, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Europske središnje banke (ECB), izdali su zajedničko priopćenje po završetku višetjedne revizije stanja tamošnjih državnih financija.

"Čim Eurogrupa i izvršni odbor MMF-a odobre zaključenje pete revizije, nova tranša od osam milijardi eura bit će raspoloživa za isplatu, najvjerojatnije početkom studenoga", kaže se u zajedničkom priopćenju.

Od toga iznosa 5,8 milijardi eura osigurat će zemlje eurozone, a preostale 2,2 milijarde MMF.

"Uspjeh toga programa i dalje se temelji na mobiliziranju dostatnog financiranja iz privatnog i službenog sektora. Nastavljene rasprave o sudjelovanju privatnog sektora, uz jamstva koja su dali čelnici zemalja EU-a na summitu 21. srpnja, pokazuju da program ostaje u potpunosti financiran", kaže se u tom priopćenju.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika