11.10.2011. / 18:10

Autor: Hina

Investicijski forum potvrdio vrijednost zemljopisnog položaja

Vladina investicijska konferencija "Invest in Croatia" ispunila je sve ciljeve, ocijenio je danas potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Milošević na zatvaranju konferencije.

Domagoj Ivan MiloševićDomagoj Ivan MiloševićVladina investicijska konferencija "Invest in Croatia" ispunila je sve ciljeve, ocijenio je danas potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Milošević na zatvaranju konferencije.

Vlada je, kaže Milošević, poslala jasnu poruku investitorima da su u Hrvatsku dobrodošli, a dobili smo i jasnu poruku ulagača koji su već u Hrvatskoj da će nastaviti s ulaganjima te najave novih ulaganja.

Investitori su prema riječima potpredsjednika Vlade zatražili ubrzavanje i pojednostavljenje administrativnih procedura i jednak tretman sa domaćim ulagačima. Jednak tretman Vlada im jamči, a na uklanjanju prepreka za ulaganja intenzivno radi, kaže Milošević.

Dodaje kako forum treba biti početak kampanje za privlačenje investicija te najavljuje da će Vlada u tom smislu pojačati aktivnosti u Europi i drugim područjima.

Hrvatska je, drži potpredsjednik Vlade, tijekom dva dana konferencije dobila jasnu potvrdu vrijednosti svog zemljopisnog položaja te potporu za razvoj ulagačkih projekata u turizam, infrastrukturu, energetiku i industriju, a nije izostala ni pozitivna reakcija predstavnika iseljeništva.

Milošević je rekao kako konferenciju ne treba gledati kao trošak nego kao investiciju, reagirajući na, kako je rekao, brojne upite o trošku organizacije.

Dvodnevnu konferenciju "Invest in Croatia" organizirala je hrvatska Vlada uz potporu Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca.

Više stotina sudionika moglo je čuti panel rasprave o ubrzavanju gospodarskog rasta kroz ulaganja, investicijama dijaspore u Hrvatsku, kao i četiri panela o ulaganjima u energetiku, infrastrukturu, turizam i visoku tehnologiju.

Forum je jučer poslije podne otvorila premijerka Jadranka Kosor koja je najavila da će Vlada nastaviti politiku koja jamči stabilnost poslovanja te sigurnost i povrat investicija, jer želi da Hrvatska bude prepoznata kao atraktivna i poželjna ulagačka destinacija.

U raspravama su sudjelovali glavni izvršni direktor za Europu međunarodne investicijske banke Macquarie David Fass, član kraljevske obitelji i poslovni čovjek iz Katara šeik Mohamed Althani, osnivač najveće kompanije za proizvodnju dijelova u automobilskoj industriji Magna International Frank Stronach, predsjednik i glavni izvršni direktor Dogus Grupe iz Turske Ferit Sahenk i drugi.

Forum je organiziran uz podršku investicijske banke Macquarie uz medijsko pokroviteljstvo Financial Timesa.

Vezane vijesti

Milošević: Ostajem kandidat za predsjednika HDZ-a

Milošević: Ostajem kandidat za predsjednika HDZ-a

Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević rekao je da i dalje ostaje kandidat za predsjednika stranke, ali i da je spreman za razgovor sa… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 12.10.11. 06:13

Kad su HRVATI
.........................
Zheljeli investirati u
.............................
HRVATSKU
.............................
KPJ je preko svojih
............................
"domoljubnih" uvoznih pijuna
...............................
Uchinila sve da to sprijechi
.......................................
I sad se " kao"
......................................
Otkriva topla voda


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika