11.10.2011. / 18:32

Autor: Hina

Joey Didulica završio karijeru

Bivši hrvatski reprezentativni vratar Joe Didulica završio je karijeru u 34. godini zbog posljedica teške ozljede.

Joe DidulicaJoe DidulicaBivši hrvatski reprezentativni vratar Joe Didulica završio je karijeru u 34. godini zbog posljedica teške ozljede.

Rođen u Australiji, gdje mu je otac emigrirao iz Poličnika kraj Zadra, Didulica je za hrvatsku reprezentaciju branio u četiri susreta od 2004-2006, a karijeru je završio kao vratar nizozemskoga prvoligaša AZ Alkmaara. Slavu je stekao braneći za Ajax (1999-2003), odakle je otišao u bečku Austriu, dok je u AZ-u od 2006.

Karijeru je odlučio prekinuti zbog posljedica dvije vrlo ozbiljne ozljede glave - prvu je zaradio još 2006. u dvoboju protiv PSV-a, kada je bio izvan terena 500 dana, dok je 2009. nastradao u utakmici s Ajaxom, kada ga je Luis Suarez pogodio kopačkom u glavu, a Didulica je čak 15 minuta bio bez svijesti. Od te ozljede Didulica je branio u svega 29 utakmica.

"Previše je opasno nastaviti karijeru nakon takvih ozljeda, previše bih riskirao, čak i život. Vrijeme je da se okrenem novim izazovima", kazao je Didulica.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika