11.10.2011. / 18:45

Autor: Hina

Gadafijev sin okružen u centru Sirta

Snage nove libijske vlade objavile su u utorak kako vjeruju da je jedan od sinova Moamera Gadafija okružen u središtu Sirta, rodnoga grada svrgnutog libijskog vođe, no zbog jakog otpora ne uspijevaju ući u središte grada.

Oko Sirta se vode jake borbeOko Sirta se vode jake borbeSnage nove libijske vlade objavile su u utorak kako vjeruju da je jedan od sinova Moamera Gadafija okružen u središtu Sirta, rodnoga grada svrgnutog libijskog vođe, no zbog jakog otpora ne uspijevaju ući u središte grada.

Nakon višetjednih borbi, snage Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) zauzele su veći dio grada i Gadafijeve pristaše stjerale u dvije sjeverne četvrti.

Jedan od zapovjednika NTC-a rekao je da Gadafijevi borci brane te dvije četvrti, među ostalim i stoga što se s njima nalazi Motasim Gadafi, savjetnik za nacionalnu sigurnost svoga oca.

"Ondje je nekoliko džepova otpora, većinom u 'dolarskoj četvrti'", rekao je narednik Mohamed Ajhser. "Prema informacijama koje imamo, tamo je Motasim s jednom grupom", dodao je.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika