12.10.2011. / 09:24

Autor: Hina , Nacional.hr

SAD osuđuje "političku" presudu Timošenko

"Duboko smo razočarani" presudom koja "izaziva ozbiljnu zabrinutost oko predanosti ukrajinske vlade demokraciji i vladavini prava", rekla je glasnogovornica State Departmenta

ArhivaArhivaAdministracija američkog predsjednika Baracka Obame u utorak je kao "politički motiviranu" kritizirala presudu protiv ukrajinske oporbene čelnice i bivše premijerke Julije Timošenko, osuđene na sedam godina zatvora.

"Duboko smo razočarani" presudom koja "izaziva ozbiljnu zabrinutost oko predanosti ukrajinske vlade demokraciji i vladavini prava", rekla je glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland, na brifingu za novinare.

Europska unije ranije je osudila kažnjavanje Timošenko zbog navodne zlouporabe položaja. Ukrajinska oporba najavila je namjeru da osporava presudu Timošenko pred Europskim sudom pravde, te pozvala na borbu protiv "autoritarne vladavine" u Ukrajini.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
19/7/11

bubba, 12.10.11. 11:29

obamina administracija kao da pati od amnezije "demokratske promjene" u ukrajini su upravo počele kad je sad od poludiktatora kučme tražio da zavtvori upravo ovu "demokratsku politiačarku" .- ona je bila najrigidnije krilo komunističke partije, ali se toliko uključila u kriminal međunardonih razmjera da je eto sad morao reagirati.

iako mu je bila desna ruka, kučma je, pod pritiskom sad, istu uhapsio. čim je zavrpšila u zatvoru, nazvala je to politilčki motiviranim uhićenjem i proglasila sebe oporbom!

i to je "demokratska struja" koju podržavaju sad i eu. nekad imam dojam da oni naprosto vole korumpirane političare bez osobne časti, jer smatraju da će takvi biti poslušniji, kao naš mesić, a nikako ne mogu shvatiti da narod nije toliko glup, te prije ili poslije prepozna beščašće, i takva politika sad i eu izravno izaziva destabilizaciju zemalja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika