12.10.2011. / 11:11

Autor: Totalsport

NHL: Penguinsi i do četvrte pobjede u nizu

Pittsburgh je i nakon četvrte odigrane utakmice ostao neporažen, te sa tri pobjede, u regularnom djelu utakmice, i jedne nakon produžetaka vodi u Istočnoj konferenciji sa sedam bodova

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNoćas su odigrane dvije utakmice najjače hokejaške lige svijeta (NHL) u kojima su domaćini, Pittsburgh Penguinsi i Ottawa Senatorsi, ostvarili dvije pobjede.

Pittsburgh je i nakon četvrte odigrane utakmice ostao neporažen, te sa tri pobjede, u regularnom djelu utakmice, i jedne nakon produžetaka vodi u Istočnoj konferenciji sa sedam bodova. Noćas su Penguinsi na svom ledu slavili protiv Florida Panthersa sa 4-2, a pogodak odluke u posljednjoj trećini, za vodstvo 4-2, postigao je James Neal. Ovo je najbolji start Pittsburgha u sezonu u posljednjih 17 godina, a to je još značajniji rezultat kada se zna da su to ostvarili bez svoja dva najbolja igrača, Kanađanina Sidneyja Crosbyja i Rusa Evgenija Malkina. Golman Penguinsa dao je veliki obol u pobjedi svoje momčadi obranivši čak 32 udarca upućena od strane hokejaša Floride.

U drugoj utakmici igranoj u noći sa utorka na srijedu, Ottawa je slavila protiv Minnesote nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca, iako su 18 minuta prije kraja utakmice zaostajali dva gola. Nick Johnson zabio je za 3-1 vodstvo Minnesote početkom posljednje trećine, a nakon toga je uslijedio veliki preokret. Chris Neil i Collin Greening zabili su za izjednačenje u razmaku od svega dvije minute, te je rezultatom 3-3 završio regularni dio utakmice. U produžecima također nije bilo pogodaka pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca.

Ottawa je bila nepogrešiva u svojem izvođenju penala, dok je s druge strane za Minnesotu promašio Finac Mikko Koivu. Završilo je 3-1 za Penguinse.

NHL liga, utorak:

Pittsburgh - Florida 4-2

Ottawa - Minnesota 4-3 (penali)

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika