12.10.2011. / 13:36

Autor: Ivan Pandžić

Maletić smjenjen, Šoštarić vodi Vjesnik

Novi predsjednik uprave Zlatko Šoštarić u razgovoru za Nacional.hr kaže da će mu jedan od prioriteta biti i pronalazak nove lokacije za preseljenje Tiskare jer je sadašnja preskupa

IlustracijaIlustracijaNovi direktor Vjesnika d.d. za koji je uvrježeniji naziv Tiskara Vjesnik, dosadašnji je predstavnik malih dioničara - Zlatko Šoštarić. Dosadašnji predsjednik uprave Franjo Maletić odlazi u mirovinu, priopćili su iz Nadzornog odbora tvrtke koji je obavio imenovanje.

Vjesnik d.d. koji ne izdaje istoimene novine, tiskara je u većinskom vlasništvu države. Oko 62 posto dionica se nije uspjelo privatizirati kroz tri natječaja iako je cijena spuštena s početnih 65 milijuna kuna na nešto manje od 20 milijuna. Neslužbene informacije kažu da Maletić nije bio omiljen kod sindikata i Šoštarića jer je želio konsolidirati Vjesnik i kroz smanjenje broja radnika kojih je trenutačno 395. Tiskara je, prema prvim informacijama, u prvih devet mjeseci ove godine u gubitku oko 15 milijuna kuna, te ima prenesene gubitke od prijašnjih godina. Vjerojatno najvredniji dio je pravo polaganja vlasništva na oko 60 posto parcele na križanju Ljubljanske avenije i Savske ceste u Zagrebu, na kojoj se nalazi i Vjesnikov neboder.

Novi predsjednik uprave Zlatko Šoštarić u razgovoru za Nacional.hr kaže da će mu jedan od prioriteta biti i pronalazak nove lokacije za preseljenje Tiskare jer je sadašnja preskupa. Drugi prioritet je smanjenje troškova, a treći povećanje prihoda kroz veće otvaranje prema tržištu kroz nove djelatnosti.

"Ima zaposlenih koji i sami žele otići, ali treba osigurati novac za otpremnine i ostale troškove. Nećemo ništa raditi preko koljena. Mi jesmo na tržištu, ali smatram i da su sadašnje cijene tiskanja preniske i ne pokrivaju trošak poslovanja. U svakom slučaju nastavljamo proces restrukturiranja" kaže Šoštarić.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika