12.10.2011. / 16:23

Autor: Totalsport

Gebrselassie trči polumaraton u Birminghamu

- Dovesti najvećeg maratonca svih vremena na inauguralno izdanje utrke je fantasično - rekao je predsjednik organizacijskog odbora Great Birmingham Runa Brendan Foster

Haile GebrselassieHaile GebrselassieLegendarni etiopski dugoprugaš Haile Gebrselassie (38), donedavni svjetski rekorder u maratonu, potvrdio je nastup na inauguralnoj polumaratonskoj utrci Great Birmingham Run koja je na rasporedu kasnije ovog mjeseca.

Bit će to za Gebrselassiea prva utrka otkako je njegov svjetski rekord u maratonu za 21 sekundu srušio Kenijac Patrick Makau (u Berlinu 25. rujna istrčao je 2h03:38).

- Dovesti najvećeg maratonca svih vremena na inauguralno izdanje utrke je fantasično - rekao je predsjednik organizacijskog odbora Great Birmingham Runa Brendan Foster.

Gebrselassie je četverostruki svjetski prvak na 10.000 metara, kao i dvostruki olimpijski pobjednik u istoj disciplini (Atlanta 1996. i Sydney 2000.), a na spomenutom Berlinskom maratonu na kojem je Makau oborio rekord bio je prisiljen odustati na 27. kilometru držeći se bolno šakom za predio torza.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika