12.10.2011. / 18:45

Autor: Hina

Đapićev osloboditelj primao mito?

Zahtjev Pešutićeva branitelja da se odredi jamstvo nije prihvaćen jer je ocijenjeno da se svrha istražnog zatvora ne može ostvariti drugom, blažom mjerom, stoji u priopćenju riječkoga suda

Photo: Goran Kovačić/PIXSELLPhoto: Goran Kovačić/PIXSELLSutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc odredila je Robertu Pešutiću, sucu splitskog Općinskog suda, osumnjičenu za primanje mita, pomaganja u primanju mita i zlouporabu položaja i ovlasti, zadržavanje u pritvoru od mjesec dana, izviješćeno je sa županijskog suda.

Pešutiću je pritvor određen zbog sprječavanja opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Zahtjev Pešutićeva branitelja da se odredi jamstvo nije prihvaćen jer je ocijenjeno da se svrha istražnog zatvora ne može ostvariti drugom, blažom mjerom, stoji u priopćenju riječkoga suda.

Postupak je prebačen sa Županijskog suda u Splitu na riječki sud na temelju rješenja Vrhovnog suda, na prijedlog glavnog državnog odvjetnika.

Uz Roberta Pešutića osumnjičeni su sudac Ante Unković te Nada Karin, Gabrijela Soldo i Gordan Bičak zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela primanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti.

USKOK-ov zahtjev za pritvaranje Pešutića odobrilo je i Državno sudbeno vijeće, priopćio je sud u Rijeci.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika