13.10.2011. / 00:28

Autor: Renato Baretić

To pjeva - zlo misli

Intergalaktički zlikovci

Imperij u Lucasovoj filmskoj sagi predstavlja sile kozmičkoga zla, pa je poistovjećivanje sebe samog s nečim takvim krajnje kontraproduktivno. Ili, jednostavno - glupo do bola

Pa dobro, jel ona normalna?! "Imperija uzvraća udarac"?!? "Imperija koja se zove HDZ"?!? Za koga ona radi? Za Milanovića ili za Čačića? Za glavaševce možda? Lesara? Ili za don Grubišića? Hoću reći - to je isto kao da je imperatorica kazala: "Valter, koji se zove HDZ, izdaje Sarajevo"! Ili "Tko pjeva, a zove se HDZ, zlo misli". Imperij, naime, u Lucasovoj filmskoj sagi predstavlja sile kozmičkoga zla, pa je poistovjećivanje sebe samog s nečim takvim krajnje kontraproduktivno. Ili, jednostavno - glupo do bola. Ili, još jednostavnije - iskreno. I samim time još gluplje, čak i preko granice bola, za onesvijestiti se.

Darko, teleportiraj se

Posezanje za znanstvenofantastičnom metaforikom, doduše, savršeno se uklapa u imperatoričino, ali i općehadezeovsko, tumačenje i prepričavanje stvarnosti. Ali zašto su odabrali baš Imperij i "Ratove zvijezda", zašto se nisu odlučili za, ne znam, Enterprise i "Zvjezdane staze", pa svi skupa navukli one pripijene trikoiće, ponekome među sobom nalijepili kupusov list na čelo, a dr. Milinovića natjerali da ušilji uši kao dr. Spock? Zašto nisu zaglumili pozitivce, umjesto intergalaktičkih zlikovaca?

Foto: PixsellFoto: Pixsell

Star Wars: Klaunovi napadaju

No dobro, to je njihov problem... Vratimo li se na non-fiction razinu, vrijedilo bi zapitati gđu Jadarthku Vader: kome to njezin zli imperij uzvraća udarac, i koji to udarac? Tko je to tako žestoko udario po HDZ-u da se njegova gazdarica ne libi rabiti ni najblesavije prispodobe, da se Vladimir Šeks pred cijelom javnošću drži za bocu, khm, pardon, šipku za plesanje, i da stanoviti Čuljak snopom papira na službenoj i javnoj sjednici gađa svojeg političkog oponenta? Ko ljutio?

Imperiji uzvraća mudarac

Željko Jovanović? Ma dajte, molim vas, a što je onda s onom Šeksovom izjavom da bi SDP trebalo zabraniti? Nikome normalnom tada nije padalo na pamet da tuži tog olinjalog zadriglog lisca, niti da mu skida zastupnički imunitet miloševićevskim metodama, "institucionalno i vaninstitucionalno", po pravilima i mimo njih. Politička komunikacija takva nam je kakva nam je, inaugurirao ju je upravo HDZ ("šuti, jebem ti boga kusavoga!", kazao je jednom davno Šime Predložak za novi Lucasov SF horror? (Pixsell)Predložak za novi Lucasov SF horror? (Pixsell)Đodan sa saborske govornice nekome iz oporbe, pa je to predsjednik Sabora i bivši ministar prosvjete Nedjeljko Mihanović odmah potom proglasio nekažnjivim šaljivim iznošenjem zastupnikovog vrijednosnog suda) i doista je tragikomično da se oni nalaze uvrijeđenima sad kad im je SDP-ov Han Solo uzvratio na bezbrojne ranije udarce.

Ne znam što misle sam Željko Jovanović i njegova stranka, ali meni se čini da je prava šteta što mu nisu ukinuli imunitet. Nešto mi govori da bi to bila najduža sudska saga u povijesti hrvatskog pravosuđa, možda bi se čak i Lucas zakačio za nju pa napravio još jedne "Ratove zvijezda". "Imperija pjeva s Coloniom", tako nešto...

Vezane vijesti

Banana u državi

Banana u državi

Zamišljam očaj onih likova koji su otišli u Poljsku da bi se tamo pijani tukli, pijani švercali bengalke na stadione, pijani ih tamo bacali na teren… Više

Komentari

registracija
10/12/09

MKC, 13.10.11. 07:16

Aaa, luđaka brate! Ali svima njima je dobro, a narodu kako bude. Nikako. Sve su to stare komunjare ili njihovi isprdki, sa kupljenim ili naslijeđenim "zvanjima". Isti su i lijevi i srednji i desni. Birali su se po porijeklu ( socijalnom ). Kao što je netko lijepo komentirao: "sve što ima je ukradeno, jedino je kupio diplomu, vozački, ..." .


registracija
8/4/08

arisa, 13.10.11. 09:14

Za izbore ne treba glasati ni za HDZ ni za SDP. Glasati za sve druge. Sto vise manjih stranaka to za nas bolje. Na kraju ce biti koalicija HDZ i SDP.
Nova imperija.


registracija
3/6/11

skaraica, 13.10.11. 09:46

Kakv narod takva i vlast.


registracija
16/2/11

pro, 13.10.11. 10:31

Hrvatska vlada je rasadnik podlih licemjera,
Bezboznickih spodoba, zlosilnika, lopova,
Svima njima, tvrdim, granitna je namjera
Smjestiti Hrvatsku ispod tudjeg krova.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 13.10.11. 11:53

HDZ u dlaku ima ponašanje naučeno od Katoličke crkve kad uhvate njihove dušebrižnike u pedofilskom skandalu.Na prozivke uzvrate kako su napadani,kako Crkva pati i slično.Nema traga iskrenom priznanju i isprici,ne nego obrambena apologetika i napad.
HDZ ove tzv. udarce,a to su sve dosadašnje afere i svoj sistem institucionalizirane korupcije, valjda jednog dana želi prikazati kao djelo nekog drugog,SDP-a prije svega.Zato i imaju duševne boli koje bi zasad naplatili od Jovanovića,čovjeka koji je samo iskreno i bez uvijanja rekao notornu činjenicu da je vrh HDZ-a zločinačka organizacija koja je na vlast došla crnim novcem i istu tako i održavala.
Nema im velike koristi kriti se iza navodnih 220 tisuća "poštenih i časnih" članova.Nitko njih ne spominje.Oni služe samo da plješću Jadranki na dernecima po hrvatskim dvoranama,to je glupa uloga,ali ne možeš nikoga za glupost kriviti.
Vrh je nešto drugo.


registracija
15/8/09

vergilia, 13.10.11. 12:16

Sva ta lupetanja imperatorice i njezinih klaunovskih podanika bila bi urnebesno smiješna da nisu opasna, preopasna, tragična - i za pokorno stado koje bleji i skandira i za sve one koji su svjesni izrečenih gluposti, laži, manipulacija - samo se pitam - što učiniti?? Misija nemoguće možda postane moguća misija - odglasati i nadati se da ipak ima manje ovaca nego što se čini. A ovoj imperatorskoj vladarskoj bratiji preporučiti da se pregledaju u Vrapču i da se nakon toga drže propisane terapije.


registracija
2/6/11

stereo, 13.10.11. 14:25

Niti znaju o čem pričaju a niti što pričaju. Ovo je nakoncu bilo upućeno njihovoj glasčkoj mašineriji za koju se zna kakovog su obrazovanja, ali to na žalost kod nas može proći.


registracija
25/10/09

sunce55, 13.10.11. 15:25

Oni nisu za Vrapče, oni su za Remetinec, Ako i ovaj
puta pobijede na izborima, onda znajte da glasaju
mrtvi i oni prekobrojni - 500.000 tisuća kod popisa
stanovništva.
Često puta me je sram, tko to vodi ovu lijepu a toliko
napaćenu Hrvatsku i ovaj gladan narod,
Jadranka je smiješna sa svijim nastupima, ni zadnja
"BABA" na selu se ne bi spuštala na taj nivo.
Očito je prolupala.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 14.10.11. 10:44

Ja kao branitelj oduvijek glasam za SDP. I nisam jedini. Bit će bolje kad se opameti ovaj narod. Nadam se !


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 14.10.11. 15:53

Ovo je jednostavno za nekoga koji malo pozna matematiku. 200 bogatih HDZ-ovaca puta 4 jednako 800 HDZ-ovaca. 800 HDZ-ovaca puta 10 jednako 8000 HDZ-ovaca 8000 HDZ-ovaca puta 10 jednako 80.000. 80.000 HDZ-ovaca puta 10 jednako 800.000 HDZ-ovaca. 500.000 branitelja od toga neka je 250.000 tisuća za HDZ-ovce eto vam 1.050.000 HDZ-ovaca. To vam je otprilike 1/3 biračkog tijela ili 25% glasova. To govori, ako se ostatak biračkog tijela ne trgne, HDZ-ovce će opet vladati još 4 godine i cijediti što se još iscijediti može.


registracija
24/4/10

fiorano, 15.10.11. 10:34

www.info-posao.com.hr


registracija
12/12/10

Klarens, 18.10.11. 00:47

KitajoNiponec....
............................
Ak se posluzhim tvojom
.........................................
Matematichkom logikom
...........................................
HDZ je opet uvjerljivo pobjedio
.........................................
Tvojoj brojci si zaboravio pribrojiti
.....................................
500 000 PREKOBROJNIH
.........................................
A ti su "naravno" HDZ


registracija
26/11/09

CH2710, 22.10.11. 11:53

Super zijevaju... samo još nedostaju ptice iznad njih... da im konačno začepe gubice... a nakon toga ih one malo jače zgrabe u kanđe... i pravo na goli otok.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika