13.10.2011. / 08:43

Autor: Hina , Nacional.hr

Dajte mandat, želimo ga!

Freddy Yuger & Strava u ulici pijetlova

"Nećemo posustati u obrani prava i dostojanstva Hrvata izvan domovine, a posebno u BiH. I zato, uhvatimo se za ruke, vrućega srca, idemo u novu pobjedu jer moramo čuvati Hrvatsku i svoje kršćanske korijene koje donosimo u EU kao 28. članica", poručila je

Photo: Dino Stanin/PIXSELLPhoto: Dino Stanin/PIXSELLPredsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je sinoć kako HDZ želi novi mandat te je izrazila uvjerenje da će unatoč poniženjima koja često trpi i neravnopravnom pristupu u medijima, članovi i simpatizeri HDZ-a te građani Hrvatske prepoznati vrijednosti koje nudi HDZ i dati glas toj stranci.

"Prošli smo iskustvo vladavine SDP-a i imamo pravo podsjetiti da su smanjili prava rodiljama, braniteljima i invalidima i zbog toga mandat treba dati onima koji poštuju hrvatske junake i onima koji su najzaslužniji za demokratsku i europsku Hrvatsku", rekla je predsjednica Kosor na saboru HDZ-a za 9. izbornu jedinicu koja obuhvaća Zadarsku, Šibensko-kninsku, Ličko – senjsku i dijelove Splitsko-dalmatinske županije.

Bespuća korijenske zbiljnosti

Kosor je rekla da HDZ neće smanjivati mirovine, ni plaće državnim službenicima, te da neće dozvoliti da se ostvare najave koje dolaze iz Kukuriku koalicije o otpuštanju 80 posto ljudi u državnoj upravi. "Nećemo posustati u obrani prava i dostojanstva Hrvata izvan domovine, a posebno u BiH. I zato, uhvatimo se za ruke, vrućega srca, idemo u novu pobjedu jer moramo čuvati Hrvatsku i svoje kršćanske korijene koje donosimo u EU kao 28. članica", poručila je.

Temeljito čuvanje

Također je kazala da će u sljedećem mandatu ponovno predložiti ustavni Zakon o pravima hrvatskih branitelja kako bi se zauvijek sačuvalo dostojanstvo branitelja jer se tako čuvaju temelji hrvatske državnosti.

Freddy Yuger

"Kada sam postala premijerka, bilo je toliko teško da je postojala opasnost da već u rujnu nemamo za plaće, a pregovori s EU bili su blokirani. No, iako nam nitko nije pomagao, bili smo ustrajni. Možda zato kulja mržnja prema HDZ-u, a nekima smo uništili san o povratku u Jugoslaviju. No svi koji nas omalovažavaju moraju znati da ih se mi ne bojimo. Jedini smo otvorili borbu protiv korupcije i najviše trpimo i zato čekam sljedeći mandat da tu borbu rasplamsamo do kraja", rekla je Jadranka Kosor

Koordinator u 9. izbornoj jedinici i predsjednik zadarskog HDZ-a Božidar Kalmeta rekao je da su od prvih demokratskih izbora do danas u gotovo svim gradovima i općinama te izborne jedinice birači oduvijek davali povjerenje HDZ-u. "To je zato što stvaramo uvjete za boljitak ovoga kraja i realiziramo sve obećano, ali i zato što smo uz ljude i rješavamo njihove probleme", kazao je.

Propuh

"Nismo kao neki drugi koji dođu od izbora do izbora i nakon toga ih više nitko ne vidi do sljedećih izbora. Zahvaljujući svemu što smo učinili, mjesta u zaleđu i na otocima imaju kvalitetu života kao nikada do sada. Izgradili smo i obnovili na desetke škola, vrtića, dvorana, medicinskih ustanova, izgradili na kilometre cesta i brojne gospodarske zone. Stvorili smo pretpostavke za nova radna mjesta i bolji standard naših građana. Eto, to su razlozi zbog kojih građani podržavaju HDZ u 9. izbornoj jedinici", rekao je Kalmeta.

Poručio je Kukuriku koaliciji: "Neće proći te vaše prazne priče i ta vaša demagogija, jer nemate ideja i nemate vizije. U vašem programu je čisti propuh. U njemu nema ništa, osim ukinut ćemo županije i uvesti nove poreze – to je njihov program.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 13.10.11. 09:35

Na ovakve glupe izjave ne treba trošiti riječi.


registracija
31/1/10

STTony, 13.10.11. 10:13

Želim i ja malo bunike.


registracija
1/3/11

polimerlaik, 13.10.11. 10:22

Ova baba će u ludnici završiti!


registracija
11/1/10

fluid, 13.10.11. 10:32

Psihodelirijumna lakoća prelaska iz ateista u vjernika.Pitam se tko li je se ukazao Kosorici a da je tako naglo ortkrila vjeru u sebi!?U Bibliji opisano Salve alijas sveti Pavle,je nula sa svojim preobraćenjem u odnosu na Kosoricu.Eh da mi je takav karakter,gdje bi mi bio kraj !?


registracija
30/12/10

putusvemir, 13.10.11. 11:44

Srela je Tomca-obraćenika, najvećeg živućeg sveca među bivšim komunistima, pa je svetost s njega prešla na nju ( penzija mu je oko 20.000 kn )


registracija
12/12/10

Klarens, 14.10.11. 00:20

STRAVA
..................
Na hrvatskom
................
UZHAS
.......................
Koji che nam k*rac
................................
I drzhava kad vishe
...........................
Nemamo
.............................
SVOG JEZIKA


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika